Friday, 31 July 2015

Meriahnya Raya 2015

Dear Shoko's,

   Tahun lepas betul-betul tak menyempat aku nak ngupdate blog cerita pasal raya sebabnya balik matrik pastu exam tak silap aku.Ni lah padahnya kalau tak update apa-apa.Hasilnya semua kenangan-kenangan manis tu*cewah aku lupa begitu saja. Ni laa sebabnya aku nak berbelogg. Kan. Biar aku tak lupa. Sebabnya bila dah update nanti kalau nak ingat balik terus carik dekat sini kan senang. huhu

    Bestnya raya tahun adalah kerana pada bulan ramadhan yang lepas aku puasa dengan mama abah ngan adik! Apa yang aku ngidamkan alhamdulillah mama masakkan. Huhu alangkah indahnya dunia! Yo laa tahun lepas aku hari-hari makan benda alah yang sama jea. Beli air yang sama. Faham-faham ja laa bazar matrik bukannya besau sangat pun. So,memang tak bolehlah mengada nak makan apa-apa.Bila weekend ja aku boleh mengada mintak itu ini ngan abang mieyth. Okay-okay nak cerita pasal raya tahun ni yang best. Walaupun tak meriah macam engkorang. Hihihi

15/7/2015(RABU)

   Time ni aku dah eksited berabis engkau. Lepas solat subuh mama tak bagi sambung tido macam hari-hari sebelumnya.Sebab awal pagi lagi dah berangkat balik ke kampung halaman yang tercinta.Mama cakap dia nak belanja lagi untuk kenduri di rumah my cutie kakak. Habis kenduri tu, memang berabislah mengemaskan! Tapi tak kisah penat-penat pun still gembira sebab buat bersama-sama.

Nampak tak bekas biskut raya tu haha


16/7/2015(KHAMIS)

    Macam biasa bangun sahur lagi makan dan makan.Pastu sambung tidur.Bangun pagi-pagi aku ngan kakak terus sambung mengemas apa yang belum siap berkemas lagi. Pastu buat kek batik untuk dijamu kepada tetamu yang datang beraya esoknya.Sebab esok RAYA!!! Hari ni jugak junior n lulu sampai.Malam tu menunggu keputusan sama ada esok raya ataupun tidak.Akim siap cakap kalau tak raya esok ni,tembak ngan senapang gajah! hahaha alhamdulillah esoknya raya. Kakak pun bawak gi jenjalan pusing kampung.Dia drive.Aku,junior ngan lulu follow kakak.Budak bertuah dua orang tu naik moto.Sapa lagi kalau bukan aina n akim! Balik tu bermulalah operasi menolong mama b memasak.huahua penat tapi still enjoy! 

17/7/2015(JUMAAT)

      Menjelang hari raya berakhirnya puasa.Alhamdulillah masih merasa nikmatnya hari raya.Layan gambo je laa eh. Hihihi

1)
muka di pagi syawal 2015
2)
dah menjadi kebiasaan pergi ke kubur dengan alphato

3)
pastu pegi rumah wak

4)
inilah kami tahun ni beraya berenam*sepupu
#lulu#nadia#kakain#akim#junior#aina

5)
mama n mama b pun selfie huhu

6)
my sis also blogger->NURAIN HOW

18/7/2015(SABTU)

     Raya kedua rombongan kami pulak pegi menyerang daaaaaan tak sangka dah besau-besau pun still dapat duit raya! hihi Makseh..

1)
anak dara

2)
shayang budak muka ketat nih*lulu

   Allah penat lak. hihi nanti sambung laaaaaagilah. Tata! Nak duit raya!!!!!






















4 comments:

  1. Selamat Hari Raya..semoga hepi2 selalu

    ReplyDelete
  2. part yang tarik menarik tu kek batik.. kempunan aihh dh lama tak makan kek batik.. kekekeke.. rumah kat mana? ada lagi x kek batik? hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha simple jea..ada masa buatlah..hehe ataupun nak kt pos?

      Delete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page