Friday, 9 May 2014

Let's Handle Breakup With Care !

Dear Shoko's

    Ermmm entri yang lepas dah cerita pasal cerita temptation of wife yang membuatkan hati aku macam nak terkeluar.Seriously,sakit hati betul.Lagi-lagi dengan yang sekarang.Bapak mertua dia dah tak percaya dekat dia begitu jugak ngan suami dia yang cute tu..*haktuii tak guna muka cute wehh.Okay-okay stop cerita pasal tu.

    Tau tak pasal seorang wanita bunuh diri.Kalau tak tau lagi,Klik Sini.So,dah nengok?Seriously sangat menyayat hatikan.Korang rasalah kan apa yang mendorong wanita ni bunuh diri.Terjun bangunan kot! Kalau cik abang kau tu Do Min Joon tak apalah.Kau jerit jea nama dia kuat-kuat confirm dia datang selamatkan kau.Then,kau pun dengan hati yang terharu mengalirkan air mata."Ohhh betapa bertuahnya baby dapat hubby.I love you so much by".Tu kalau boyfriend kau ada kuasa macam do min joon dan dia memang sayangkan kau macam chun song yi.Ni tak! Dia langsung tak peduli.Itukah maknanya sayang?



    That sad kan..sob sob sob..Apa boleh buat.Yang aku tak dapat nak terima,dorang tak terfikir tentang perasaan parents dorang,adik-beradik,kengkawan ngan saudara -mara dorang.Uhhhh nasi dah menjadi bubur.Tu dah tak terkawal perasaan tu.Sedih sangatlah tu agaknya.Kannn..Ahak! Okay,sekarang hanny nak share tips-tips macam mana nak handle breakup bagi gugirl.Sekali lagi bagi gugirl okay!

    Actually,ni bukanlah 100% pengalaman aku sendiri.Iolls pon cari-cari info nokk.Ahak! Tapi bolehlah kann buat tambah ilmu dah semoga kita dapat handle brakup kita tu dengan cara yang baik.Iolls kalau bukak topik ni dekat bf mulalah dia nak emo.Ahak! Bila dia dah emo iolls pon apa lagi."Hahh you buat hal,I ceraikan you!" Seriously.Pas tu orang tu apa lagi "awak ingat awak tu orang korea ke nak ceraikan saya".hahahaha gedikss

Lets Start!

1-Putus Cinta ? Jangan Bunuh Diri.Please Jangan jadi Bodoh!

    Kau orang dah nampak si boyfriend yang kau cintakan sampai ke hujung dunia tu dah ada perempuan lain.Siap bawak pegi holiday dekat disneyland.Maknanya,si dia sudah tidak perlukan anda lagi.Cuba fikir balik kenapa Allah nampakkan dia curang depan mata kita.Maknanya si dia bukan yang terbaik untuk awak!

2-Buang Segala Benda Yang Si Dia Pernah Bagi

    Yang ni supaya awak tak teringat-ingat atau terbayang-bayangkan si dia lagi.Ingat! Jangan tertinggalkan satu benda pun.Even SMS pun tak boleh! Delete semuanya okay.Janji?

3-Tingkatkan Keimanan Diri Anda

    Tak kisah laa awak muslim atau pun tidak,dekatkanlah diri anda kepada tuhan.Perbanyakkan amalan.Biar jauh daripada gangguan syaitan supaya tak terfikir nak buat benda yang bodoh tu!

4-Abaikan Si Dia.Jangan Layan.

    Yang ni dia nak tahu sama ada awak layan dia lagi atau tak.Dia call atau mesej banyak kali pun,jangan layan.Kalau layan,okay betullah korang akan continue balik relationship tu,tapi percayalah,sebulan atau setahun dua tahu lagi,mesti dia tinggalkan bali.Sebabnya mesti dia ingat."Wah pompuan ni tergila-gilakan aku".So,fikir-fikirkan laaa.

5-Jangan Sesekali Dengar Lagu Sedih

    Lagi-lagi bila korang ada lagu theme bersama.Jangan dengar lagu tu buat sementara waktu ni.Nanti mesti korang nangis pas tu mata jadi panda kepala teleng.Tak comel langsung!

   Tu jea laaa tips-tips utamanya.ngeee please jangan abaikan perasaan orang yang sayangkan kita.Dia putuskan kita,tak apa.Terima jea.Manalah tau lepas tu,Lee Min Ho masuk meminang.Tak ke bertuah.Ahak! Nak nengok handle breakeup versi video?Lagi best taw! Nengoklah.Video by Shazreen Fazlynda.







6 comments:

  1. Sruppppppp sekali baca , dua kali baca taktau lah . Hehe :)

    ReplyDelete
  2. hahaha amboii yangg taktau...hahaha

    ReplyDelete
  3. promote2 blog sya ba.. hahahaha :p

    ReplyDelete
  4. hehe sy tak famous pon nak promote blog org..hehe

    ReplyDelete
  5. Hehee peringatan untuk diri sendiri jugak..sakit rasanya kena curang..hehe x guna muka handsome..hehe

    ReplyDelete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page