Tuesday, 29 September 2015

Peminat Tegar Lagu Romantik Indonesia


Dear Shoko's,

   Siapa cakap aku ni kpopers. Memanglah kpopers tapi tu dulu zaman aku budak-budak. Sekarang ni semenjak dah masuk baya-baya pokok durian nenek dalam kebun magika tu sedikit sebanyak dah berubah. Minat Leessang ngan Song Triplets tu kira kpopers jugak ke? Hahahaha.. Pastu dah jatuh cinta dekat si Manu sebab ke'kiutan' beliau.

   Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaapi kalau bab lagu-lagu sesweet gula-gula kapas berbentuk itik itu, semestinya lagu-lagu indo dapat tempat pertama. Sebab? Aku pun tak tahu. Mungkin sebab suara penyanyi itu sendiri ataupun bait-bait lagu tersebut tak pun muzik dia.

   Bila dengar lagu indo aje mesti hati aku ni berbunga-bunga. Bayangkan Dong Wook oppa tak pun Manu nyanyi lagu tu untuk aku. Pastu bagi bunga ros putih ngan air milky tea peppermint. Fulamak! Alangkah indahnya imaginasi aku. Jangan beranganlah Cik Nadia oi! Hahaha

   So,kawan-kawan yang aku sayang *sayang sebab baca belog nih* aku nak list kan lagu yang aku minat. Tak pun nama band dorang-dorang nih eh.

1-ST12- Hampir kesemua lagu dia aku tau. Terutamanya time si Charlie ada lagi.

2-Dua Mata Band- Lagu dia yang dapat mencairkan hati seorang gadis cute. Terutamanya lagu Menikahlah denganku. Irine Nadia pun minta tau. Siap jadik lagu dekat dalam blog lagi zaman dia anak dara. Ngee...

3- Kangen Band- Banyak sangat tapi tak semua aku minat.

4-D'Wapinz- Berharap kau setia

5-Qiu9- Siang Malam

6-Intan Nuraini- Aduh, Gubrak

7-Acha

8-Rossa- Ayat-ayat cinta

9-Melly

10-Teuku Wisnu- Cinta Kita

   Itu sebahagian jak taw. Hahaha. Aku suggest Menikahlah Denganku! Tata


Budak perasaan kawaii pakai baju batik orang indo. Biar ada feel lah katakan


 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page