Friday, 28 August 2015

Apa Itu Wattpad


Dear Shoko's,

   Sejak entri sedih-sedih tu langsung tak menjenguk belog nih. Hahaha bianae. Macam tak tahu fasa-fasa move on sedang dijalankan. So,jangan hairanlah.

   Okay hari ni nak cerita pasal apa itu Wattpad. Semenjak dua menjak nih agak popular jugak. Dia nih kira sama jugaklah dengan facebook,twitter dan seangkatannyalah. Yang aku tahu, aku ada blog,facebook,instagram n twitter tapi tak berfungsi langsung. Sebab aku tak tau nak tweet-tweet bagai. Gadis kampung gituu bahaha.

   Apa yang membezakan wattpad nih, dia ada laa macam novel online. Kiranya kalau kau ada buat cerita tu, tak kisahlah cerpen pun, kalau kau nak share dekat public selain dekat blog, penulisan2u,novel melayu kreatif dan seumpamanya, bolehlah update dekat wattpad. Daaaaan dekat wattpad nih pun engkorang boleh taip cerita tu terus. Mudah bukan?

   Lepas sedih-sedih hari tu, aku terus buat benda yang aku minat. Salah satunya, menulis novel yang amat romantik. Ececeh hahaha. So, tadi bukak facebook dekat group acik lana dia ada share pasal benda nih. So,why not aku pun buka satu akaun wattpad kan. Tapi aku sesangat nak publish karya aku tu dekat novel melayu kreatif. So, kalau buka laman web NMK tu, bacalah cerita aku tu. Hehe masih dalam proses lagi. Tapi nak update dekat blog jugak.


Macam inilah nghupa wattpad. 

Tata...



 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page