Wednesday, 6 May 2015

Staff Penerbangan Dot Dot Dot Tidak Berbudi-bahasa


Dear Shoko's,

   Tajuk sahaja sudah panaskan! Yup memang tuan kedaung shokododolls ni bengang! Macam mana tak bengang kau.Kita yang customer kita yang kena marah.Hello pak cik, I know you geng warga emas dah dan memang sangat-sangat kena hormat.Tapi kalau dah sampai aniaya orang lain,memang tak patutlah.Kalaulah pak cik tu baca entry aku ni,harap sangat kalau boleh pak cik sedarlah.Aku tak harap pun sebarang permohonan maaf pak cik tu dekat aku atau pun kawan-kawan aku.Aku cuma berharap janganlah dibuat benda yang sama dekat orang lain.Apa sebabnya,tak perlulah aku ceritakan.

    Apa yang aku harapkan saat ni,tolonglah hormati orang lain.Walaupun aku ni masih muda dan nampak macam budak-budak,tapi aku ni ada hati dan perasaan.Disebabkan hal itu,aku dan kawan-kawan terpaksa hmmmm malaslah.Tolong eh pak cik.Nasib baik tak ingat nama.Yang aku ingat pak cik tu tua,pakai cermin mata hmmm tinggi jugak.Yes LABUAN AIRPORT!!!

#happy dahhh

Persiapan Sebelum Ke Matrikulasi


Dear Shoko's,

    Agak lama jugak aku menyepi.Janji hari tu sampai ja rumah terus update entry sampai lebam.Tapi apa? Ni semua mesti sebab merajuk plus marah plus geram dengan staff airport LABUAN.Nanti aku luahkan jugak dekat kau shoko.Okayyy now kita fokus untuk persiapan adik-adik yang bakal menjadi student KM.Okay,apa itu KM?KM ialah singkatan bagi Kolej Matrikulasi.Sebelum tu,hakak Nadia nak ucapkan tahniah kepada yang berjaya diberi peluang untuk sambung belajar ke matrikulasi.Dan yang tidak berjaya tu,yakinlah Allah dah tentukan apa yang terbaik untuk kita.Ingat,Allah beri apa yang kita perlu bukan apa yang kita inginkan.Sudah-sudah.Meh nengok apa yang perlu dan paling penting kita sediakan.

 
     1-Pastikan semua dokumen telah lengkap

         Mesti dah tau apa yang perlu dibuat,apa yang perlu print dan segala pengesahan amat penting.
       Borang perjanjian pastikan lengkap okay.Sebab nanti takkan laaa tak maw terima alaun kan..
       Hahaha.Oh yah,stem hasil jangan lupa beli okay.Sekali lagi,pastikan dokumen lengkap nanti tak
       adalah engkorang ke hulu ke hilir pening-pening kepala lagi.

    2-Pastikan pakaian yang diperlukan ada

          Mesti dah nengok checklist kan apa yang perlu apa yang tidak.Kalau dekat KML,baju kurung
        tu siapkanlah banyak-banyak kalau boleh.Sebab kalau outing pun kena pakai baju kurung.
        Nanti tak kena bagi keluar pulak.Oh kalau laki pon sama jugak.Tapi tak adalah pakai baju
        melayu.Agak-agaklah kan.Yang penting kalau formal,pakailah baju formal.Ingat,kita ni kena
        ikut peraturan.Kalau ikut peraturan,tak adalah susah hidup korang nanti.Tapi,aku sekali-sekala
        langgar peraturan jugak.Hahahaha seriously.Hah chaste PVC jangan lupa okay.Tu kasut pakai
        pegi kuliah.No kasut converse baby.

    3-Pastikan barang keperluan lengkap

           Yang ni paling penting.Heater,iron dan macam-macam lagilah.Beli ikut keperluan okay.Beli
         apa yang perlu dan penting sahaja dulu.So,tak adalah besar belanja korang.Ingat berjimat sikit.
         Tak baik membazir okay! Ingat pesanan ikhlas hakak Nadia! wahahahaha.

    Pasal MPPB tu nanti hakak cerita serba sedikit pengalaman orientasi tu.Memang sangat memenatkan dan tiap malam selagi tak habis mesti kau nangis.Seriously.Tu bagi hakak lahhh.hahahhaa bajet hakak kauuuu..

#kenangan#sakuraKML

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page