Saturday, 31 October 2015

Bukan Wanita Penggoda


Dear Shoko's

   Lamanya missing kan kan. Hari tu pun update benda bongok-bongok ja. Mula laa ada orang cakap "nak tunjuk boyfriend dia handsome laa tuh." Hahaha kan. Pastu orang yang meluat akan cakap "hek eleh ingatkan bf dia muka ala-ala kpop sebab asik update pasal kpop jea rupanya muka spesies mat bangla!" Amboi engkau aku kalau aku dengaq siap laa aku cubit-cubit nanti! Hahaha poyo ja!

   Okay tajuk yang kita nak bincang hari ni adalah tidak berkaitan langsung dengan hubungan aku dengan si dia. Awal-awal tadi tu just intro aje laa. Konon laa hehe.

   Pernah tak korang yang gugirl bila jalan ngan kawan-kawan tu kan, tak kisah laa time gi class ka, gi makan ka tak pun gi mall laa senang then terserempak dengan sepasang kekasih yang sweet laa kononnya. Alaa tu semestinya laa cik nadia.

   Okay.... apa perasaan korang bila korang tak buat apa-apa pun kan, senyum pun tidak inikan pulak kenyit mata dekat encik boyfriend mereka tu, tetiba yang girl tu pegang tangan tak pun paut lengan si boyfriend itu seerat-eratnya sambil buat muka mencebik ke arah kita. Seriously aku rasa macam grr aku tak goda pun boyfriend kau yang tak ganteng tu! *oppss*

   Dalam sehari tu aku tak tahulah dah berapa orang mencebik dekat aku. Seolah-olah aku ni si janda muda yang seksi lagi bergaya nak merampas kekasih hati orang. Tu tak termasuk hakak-hakak yang dah bersuami siap ada anak lagi. Akak, saya ni bukannya perampaslah! Saya pun ada hati dan perasaan. Boleh tak jangan risau sangat.

   Aku ingatkan, aku sorang ja yang perasan, ni siap kawan-kawan cakap lagi. Hmm situasi pertama time jalan dekat mall dengan mcflurry oreo di tangan, biasalah mall kan kalau weekend memang padatlah kan, so kita yang kecik-kecik ni jalanlah dengan selambanya, bukannya aku dekat pun ngan si encik bf tu tetiba si gf datang teros paut lengan si bf pastu mencebik dekat aku! Allah... Aku tak buat apa pun!

   Kedua dekat lorong-lorong nak ke giant, sepasang kekasih jugak jalan sesama, pun buat benda yang sama. Siap menjeling engkau! Yang lawaknya, si bf senyum dekat kitaorang tapi bila si gf dah jadi gaummm terus buat muka serius balik. Hahaha

   Awak, tak perlulah risau sangat. Mesti si dia sangat sayangkan awak. Please... mintak tolong sangat tak semestinya mekorang yang jenjalan ngan kengkawan ni tak ada bf dan nak try kekasih awak tu. Tolonglah jangan buat muka cebik tu. Seriously tak cute awak. -kerna kamu wanita yang telah ku pilih... cuma kamu penjaga hati ini... -




   Ingatkan bila aku jalan ngan my jaden tenanglah sikitkan. Tak adalah yang mencebik-cebik dekat kita lagi, hmm hampeh makin menjadi-jadi pulak! Siap lelaki pulak yang buat muka entah apa-apa ntah. Peliklah weh. Apa salah aku sebenarnya? Hmm :(.... Aku siap menyorok dekat tepi si dia sebab akak dekat meja sebelah asyik menjeling dekat kita. "Why?" "Tak adalah orang tu asyik nengok jea pastu menjeling." Dengan selambanya my jaden cakap dengan suara yang agak hmm "Alaaa biasalah dia tu lonely! Tak apa kita cakap jea kuat-kuat." Amboii hahaha tak berperikemanusiaan langsung!


Saya tak cute pun akak-akak so janganlah risau

Jom layan gambaq ja laa hehe



Next..



....




...



Tata...
















   

Sunday, 18 October 2015

Saranghaeyo. . . .


Dear Shoko's,

 
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page