Thursday, 23 July 2015

Beraya Bersama D'nars


Dear Shoko's,

   Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin uolls.Mana laa tau ada post aku yang menyakitkan hati atau pun post yang hentah apa-apa hentah! Ngee maafkan semuanya kay.Kosong-kosong gituuu.Yo laa kita ni manalah perfect 10 ada ja silap yang kita buat kan kan kan.Sama ada kita sedar ataupun tak sedar.Kan.Hmm So! Rasanya tahun ni best jugak raya daripada tahun sebelum nih.Lagi-lagi kulit dah jadi glowing.Engkau! hahaha meh baca cerita raya hakak bersama D'nars Skincare.




   Hari tu ingat nap join contest dari calaqisya ngan calaman tapi bila nengok pesaing-pesaing alamak gambar aku ni takat hmm jea laa so cepat-cepat aku kuburkan segala impian tu begitu saja dan tempek laa gambar ni dekat sini.Boleh laa kan daripada tak ada.Agak-agaknya tahun ni tema kalerr pepel ya?hahahahaha hmm mungkin.haha mengada! Bila nengok keyword yang masuk ke dalam blog ni mesti pasal Syma Beuty.Yes memang betul produk akak syma kita ni memang bagos.Berkesan jugaklah taaapi masa aku study dekat matrik dulu agak susah aku nak dapat stok buat simpanan.So,aku stop then tukar ke holika holika.Taaapi bila dah habis study aku tukar ke D'nars pulak.Sebab senang dapat dah tu mama dah berkawan baik ngan makcik kedai jamu tu so dapatlah murah sikit daripada harga pasaran tak pun online.Ehh jangan ingat aku pakai yang cap ayam jea ORI kay.Hah ni aku nak pesan kalau beli tu make sure yang rahban punya not ummi kay!



Hah nampak tak perbezaan tu.Yang kanan tu makeup bukan main engkau.Spesis hakak Rozita.Nasib baik aku tak pakai bulu mata pelesu.Haram wehh.Tapi dulu pakai jugak sebab yo laa gila sangat ngan anime yang mata bolat-bolat tu.Tapi sekarang aku dah sedar yang mata aku nih dah memang cute.haha kena laa puji diri sendiri kan.So,yang belah kiri tu laa muka hari raya aku tahun ni.Tak pakai loose powder,bb cream,foundation n concealer tu semua.Seriously! Aku cuma pakai D'nars day cream,eyebrow,lens*sebab aku rabun,dan yang paling penting lipstick laa.Dah boleh aku beraya sakan dengan begitu yakinnya.Amboii hahaha.Tak pakai semua powder2 tu sebab berpantang.Lagipun aku memang tak mau dah.Dulu time raya mesti pakai concealer tu dah tu tempek bedak hakak neelopa sebab nak flawless time raya.Tapi bila dah masuk jam 2 pm tu memang berminyak laa muka.Wa cakap serious weh tak main-main.Benda ni memang jadi dekat diri sendiri.


See dah petang pun much still bermaya.Tak perlu dah effect ni semua.Kita perlu yakin jea sekarang ni.Pada yang cakap d'nars ni buat muka tambah teruk agaknya dia terbeli yang cap ayam punya ataupun pakai tak ikut cara yang betul tak pun produk d'nars memang tak sesuai dengan kulit.So,janganlah salah kan produk tu sendiri.Aku dah pakai alhamdulillah memang berkesan.Pegi memana mesti tanya pakai compact powder apa sampai berkilat engkau muka.Haha dengan rendah diri aku berkata"nda pakai apa-apa pun cuma dnars jak".Pastu ehh hahaha pasni nak cerita pasal raya lak.yuhuuu tata.kalau ada sebarang pertanyaan mengenai d'nars boleh tinggalkan komen.ngee tata SYS!


No comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page