Monday, 30 March 2015

W.H.A.T.S.A.P.P

Dear Shoko's,

    Hi belogg!! Lamakan aku tak memekik dekat sini.Bianae,aku terlalu busy dengan kehidupan sebagai seorang pelajar! Yahhh seorang pelajar yang sebentar lagi akan menamatkan program matrikulasi sesi 2014/2015.Fuhhh!!

     Okayyy sekian untuk intro.Apa hal pulak kali ni.Apa yang hot? Apa yang hot sekarang ialahhhh semenjak whatsapp ni dah upgrade,semua benda kita dapat tauuu..Bukan tau apalahhh..Benda kecik je.Tapi benda kecik ni laaa buat seorang gadis yang cute laagiii miut ini menjadi semakim sensitif!!

     Bukanlah aku sensitif apa,aku ni jenis yang kau tak boleh abaikan walau sesaat pun! Seriously.Aku paling pantang bila aku tersangatlah eksaitedd nak cerita something but they busy with their gadget! Yeahhh i know laaa sekarang ni serba canggih tapii hargailahh sikitkan.Aku tak ada mention sesiapa pun.Ni terjadi dengan semua orang.Apa yang korang rasa,dah laaaa penat-penat kita datang,kita nak berbual but at the end??? Ntahhhlahh

      Now,masalah utama aku adalah whatsapp!!! Why? Why? Why? Kenapa buat your message already read???!!!! WHYYYYYYYYYYY!! Sebab benda ni,aku merajuk dengan semua orang! I hate you!!!!!! Hmmmmm


P/S:Ada gaya hakak-hakak dah ka? Hehehe sumandak Sabah bah ni!

Sunday, 8 March 2015

Matematik Tambahan

Dear Shoko's,

    Sedar tak sedar,lagi 6 minggu sahaja lagi sisa kehidupan aku di matrikulasi ni.Rasa berdebar dan takut kian terasa bila memikirkan peperangan yang akan di hadapi tidak lama lagi.Bak kata tuan pengarah,sekarang ni masa untuk pecut.

    Berlari dan terus berlari menyedarkan aku bahawa kehidupan di alam persekolah lagi memberi keseronokan.Tambahan pula,duduk di rumah.Kerja aku cuma belajar dan terus belajar.Tetapi di sini? Semuanya kena buat sendiri.Baru sedar yang aku sangat perlukan mama baba.

    Di sini,tak siap kerja rumah tiada yang mau marah.Paling teruk kena perli seperli-perlinya.Tapi di sekolah,time add math,tak siap kerja rumah confirm kena pukul punyalah.Sesiapa yang mengikuti kisah aku dari dulu mesti dah tahu watak encik Najip Ali tu kannn..meh kita dedahkan wajahnya.Jangan terMelting sudah ya.Al-maklum laaaa sir aku ni muda lagi.Dan dannnnn kaum kerabat Xian Lim! Okay,siapa pulak xian lim ni? Silakan Google ya.Actually,tak adalah keturunan betul-betul.Alaaaa fahamlah maksud aku.Sir aku ni jugak ada channel sendiri dekat youtube.Nanti iolls tempek sini.Hehe



P/S:Harapnya entri ini tidak diketahui! Uhukuhuk!!



Monday, 2 March 2015

Sakitnya Tuh Disini

Dear Shoko's,

   Fenomena sakitnya tuh disini sedang berleluasa di alam ini.Betulkan?hahaha..Rasanya mula-mula aku dengar lagu ni memang tak popular langsung lagi dekat sini.Time tu mau final exam rasanya.My kawan cik Lynn future photographer carik-carik lagu indo dekat youtube.Tuptup terkeluar laaa lagu tu.Pastu dia kasi dengarlah kan..Punyalah kami ketawa terbahak-bahak tahap anak gajah berguling-guling.Habis lucu bah! Hahaha..Tu jak laaa cerita dia..hehehe..

   Nah lirik lagu ni.Bila dengar aku rasa best jugaklah..ngeeee

Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku

Sakit sakit sakitnya tuh di sini
Sakit sakit sakitnya tuh di sini

Teganya hatimu
Permainkan cintaku
Sadisnya caramu
Mengkhianati aku
Sakitnya hatiku
Hancurnya jiwaku
Di depan mataku
Kau sedang bercumbu

Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku

Sakitnya tuh di sini Di dalam hatiku
Sakitnya tuh di sini Melihat kau selingkuh
Sakitnya tuh di sini Pas kena hatiku
Sakitnya tuh di sini Kau menduakan aku

Sakit sakit Sakitnya tuh di sini
Sakit sakit Sakitnya tuh di sini

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2015/01/lirik-lagu-sakitnya-tuh-disini-cita.html





 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page