Sunday, 25 January 2015

Esok Exam


Dear Shoko's


Wish me luck :)
Pstt gigi taring aku paling comel..ahak!

Sunday, 11 January 2015

Tak Salah 'GILA'kan Kpop

Dear Shoko's,

   Sejak semalam sehinggalah ke hari ni negara kita hot tentang isu adalah budak perempuan ni dok kena belai dengan mamat korea kumpulan B apa entah aku tak ingat.Bukak fb jea berjuta-juta lemon post pasal benda tu.Ingatkan bila bukak wechat bolehlah kan nengok benda lain.Ngupanya ek eleh sama jugak.

   Bukan takat tu jea yang jiran sebelah bilik aku ni pulak mengamuk sebab benda tu laa.Bukannya tak puas hati apa.Diaorang pun peminat group tu then macam ntah susah aku nak describe.Siap cakap'ishh perempuan ni nda malu,sudahlah gemuk'.Lebih kurang macam tu laaa.

   Tapi bagi aku fizikal seseorang tu bukanlah masalahnya.Masalahnya kita ni orang Islam dan awak tu orang melayu asli.Penuh dengan adat sopan santun.Kami yang sumandak ni,tak ada laa macam tu sekali.Aku boleh faham kalau orang tu peminat tegar group tu,aku pun minat kpop jugak dari dulu lagi.Sebelum famous lagi.Hampir setiap hari aku kena carut dengan classmate. Bukan tu saja,cikgu bi aku siap cak,'Nadia,fasihkan dulu english,pastu bolehlah kpop'.Malu gila aku time tu.Start dari hari tu,aku kurangkan kegilaan aku terhadap kpop.Tapi,masalahnya cinta aku dengan Lee Dong Wook terlalu kuat.haha aku still nengok drama.Tapi songs dah kurang kecuali lagu Leessang.

   So,kita ni,walaupun minat dekat kpop ka,thaipop ka,indopop ka,indiapop ka.Kan berpada-padalah.Jangan maruah kita sampai terjatuh.Tak cukup kes mamat thai cop perempuan Malaysia ni gedik,kita tambah lagi dengan yang lain.Aku malaslah nak cerita lebih detail pasal isu tu.Kalau nak tau boleh tanya kak Google.


Ingatlah abah mama kita.Pesanan ikhlas Miss Shoko. X.O.X.O


Saturday, 3 January 2015

Senarai Wanita Cute Malaysia


Dear Shoko's,

      Tetiba hati ni rasa nak senaraikan wanita-wanita yang cute dekat Malaysia ni.Aku tak suka kalau mention wanita tercantik Malaysia.Emmm bukanlah apa,nampak sangat macam tak suka dekat diri sendiri.Tu bagi pandangan akulah.Padahal diri sendiri lagi cantik kot.

      Hahaha tolong jangan keji hamba.Tak adalah,kita tak bolehlah terlalu merendah diri dan rasa diri tu tak ada daya tarikan langsung.Padahal ada je.Kita yang sengaja buat andaian sendiri.So,girls jom berdiri dekat depan cermin tak pon pakai je camera depan fon kita yang canggih ni.Ceh..Then cakap comelnya aku hari ni macam hakak Paten Liyana.Tapi ingat jangan melebih-lebih pulak sampai takaburrrrrrrrr..Allah.Mintak jauh.

     Okay,mulakn misi menyenaraikan wanita cute dekat Malaysia.Diingatkan kepada anda senarai ini adalah hanya pilihan Cik Dhia okay.Who Cik Dhia? Opkoss laaaa tuan tanah kedaung ini.Eh bukan Dian ke?Alaaaa nak jugak nama sama ngan anak Cik Tah.Peace! Ahak!

1-Dr Fatin Liyana Asri
   

2-Datin Norjuma


3-Vivy Yusuf


4-Irine Nadia


5-Yuyu Zulaikha

6-Ima Sahaja


7-Hazanis


8-Atitah Haris


9-Yuyu Rashid


10-Hanny Nadia



    Itu sajalah yang dapat aku senaraikan.Actually banyak lagi.Tapi penat dok copy url dekat kak Google.Okay sumber-sumber gambar di atas adalah dari ehsan kak Google.KECUALI yang last sekali.Itu adalah koleksi sendiri Cik Dhia.Hahaha well asal aku nengok senarai wanita cantik ka hapa ka dorang lupa nak tempek gambar sendiri.So,aku dengan muka tak malu dan tak padan langsung ni pon nak jugak.Hahaha ampunkan patik.Tata mok buat tutorial..hakhak

My First Tutorial

Dear Shoko's

   Hahaha teringat bila first time buat tutorial hijab.Serious macam mmmmm..hahaha selamat menonton aje laaaaa..bila ada masa free in sha allah perbanyakkan lagi..



 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page