Saturday, 1 November 2014

My Beauty Secret

Dear Shoko's,

  My beauty secret lah sangat.Hahaha But,seriously laa aku dah beralih-alah.Hati ni dah bosan dengan Nutox.Bukanlah bosan sebenarnya tapi tapi dekat Labuan ni aku tak jumpa pun cleanser Nutox yang aku guna tu.Bila tanya jea mesti "hah apa tu? Sorry tak ada dik".Habislah kita macam ni kan.Takkan laa aku kena borong pastu bawak pegi sini.Memang tak laa jawabnya.Hehe so selamat tinggal Nutox! Apa-apa pun awak best sangat sebenarnya.Tapi....





  Yang ni tersangatlah best.Comel pulak tu.Pink-pink gitu.Terserlah keayuan seorang gadis.Haha seriously wehh tak tipu.Nanti aku bagi review dia sekali ngan bukti-bukti yang ada.Kalau nak kulit flawless teruskan pembacaan anda.Sekiranya tidak boleh baca entri yang lain.Hahaha bajet hot sangat!





  Aku ni kan seorang pelajar lagi.So,faham-fahamlah kehidupan seorang pelajar ni kan.Tahap kebusy-an diri tu tersangatlah di tahap maksimum."Alah nak tunjuk yang dia rajinlah tu.huh cakap jak lebih buat tidak".Emm kalau kau dah jadi pelajar matrik confirm kau akan faham.Tak kisahlah kau tu pelajar pintar ataupun biasa-biasa.Kehidupan dekat sini sangat berbeza dengan sekolah.So,bila dah bersiap-siap tu mestilah mengambil masa yang lamakan.Tapi memang tak ada masa laa kau nak makeup macam Michelle Phan.Jenis manusia macam aku ni lagi kalau boleh tak tempek apa-apa pun dekat muka.Sebabnya pemalas.Tapi,harap maklumlah seorang gadiskan,mestilah nak kelihatan comel walaupun biasa-biasa.

  Dan sejak aku pakai Syma Beauty Secret ni,pegi kuliah,pegi kelas tutorial,pegi aktiviti outdoor dengan hanya memakai Syma Beauty Day Cream ngan sapu-sapu laa sikit gincu colour merah sikit-sikit.Dah boleh fefeling Lee Da Hae.Hah! haha dan masa bersiap lebih cepat daripada roomate yang lain.Bestkan.Tapi bila nak jadi lebih comel sikit,letaklah eyeliner,blusher and pakailah eyebrow.Dah cun-melecun.






  Pegi kelas malam pun dah tak perlu pakai bedak pon.Bestkan.Sebab aku ni bila pakai bedak then sentuh muka sendiri macam fuhhh..Berminyaklah..hehe selesanya.Masa pembelajaran pun tidak terganggu.Gituuu..haha



Bila tempek makeup pulak,




Kalau letak filter sikit,bolehlah berlagak retis.Haha





P/S:Sorry,bagi penggunaan bahasa aku kau kepada yang lebih tua.
     
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page