Monday, 5 May 2014

Temptation Of Wife

Dear Shoko's,

     Since aku cuti panjang.ahak! Actually,jadi si mak cik penanam buah anggur yang bertauliah dan merangkap mam besar.So,tau laa bila dah jadi bos ni mestilah daku goyang-goyang kaki sambil nengok cerita tv3 tiap-tiap petang.Before this aku layan be careful with my heart,dah hanis cerita tu sambung pulak ke cerita temptation of wife.Time nengok si cik pramugari tu tak adalah aku teremosi.Happy-happy je.Bila cerita ni pulak,perghhh memang geramlah dengan diri sendiri sebab tak dapat kawal feeling tu.haha tak percaya nengoklah.



      Harap maklum,temptation of wife ni aku nengok versi Philippines okay.So,ada 56 episodes jk.Rasa-rasanya mesti shoko's sekalian kenal pelakon-pelakon dia ni.ahak! Mehhh aku nak cerita sinopsis dia ni.Ni berdasarkan apa yang aku nengok dari episode pertama dan hasil kajian daku.Amboiii kajian konon.haha

      Masa kecik-kecik Heidi ni dijadikan anak angkat oleh parents Angeline ni.aha laaa dah kawankan jadi kesianlah.Takkanlah biarkan Heidi merempat tepi jalan.Kiranya,Angeline ngan Heidi ni dah berkawan lama dah laa.Angeline membesar menjadi seorang gadis yang sangat cantik sehinggakan ramai lelaki jatuh cinta dekat dia ni.Tapi Angeline fall in love dekat Marcel pulak.

     Tak lama lepas tu Angeline pregnant dan terpaksa kahwin dengan Marcel.Time tu pulak Heidi ni pon jatuh cinta jugak dekat Marcel ni sebabnya Marcel dah tolong dia.Time Marcel ngan Angeline tu kahwin memang Heidi dah ada niat laaa nak rampas Marcel tu balik.Tak lama lepas tu Heidi menghilangkan diri tak tahu pergi ke mana.

      Beberapa tahun lepas tu,muncul pulak si Heidi ni balik.hahhhh time ni dah mula laa part sakit hati.Heidi ni pergi goda Marcel dan akhirnya menjadi perempuan simpanan.Time Marcel tu dah nak tinggalkan Heidi,dia pregnant pulak.Marcel nak bersama isterinya kembali.Pada masa yang sama,Angeline pun pregnant jugak taw.

      Tak tahu apa jadi lepas tu,Angeline ni rasa dia dah pilih jalan yang salah.So,masa untuk mereka-mereka ni kena bayar balik apa yang mereka dah buat dekat Angeline.Kiranya balas dendam laaaaa.Last-last Marcel tu mati sebab terlibat dalam kemalangan jalan raya.Heidi pulak masuk penjara sebab apa ntah.Yang penting dia ni rupanya dah ada ramai anak.Angeline pulak kahwin dengan Nigel.

      Dekat philippines drama ni hanya dimainkan 15 minit sahaja setiap hari.Tapi,dekat Malaysia sejam.Jadinya,episode tu jadi makin sikit laaa.So kalau nak nengok,terpacak laa dekat tepi setiap isnin-khamis jam tiga petang.Tapi harus ingat,kalau tak tahan sakit hati baik tak payah nengoklah..ahak! *tipu
Okay tata!

   
*tak guna dapat suami comel tapi curang

  


 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page