Sunday, 14 September 2014

Isteri Separuh Masa dan My Girl


Dear Shoko's


   Agak-agak apa kena-mengena tajuk entri kali ini dengan diri aku eh."Eleh,mesti dia obses ngan novel ngan citer tu laa" !! Eam,please jangan cakap obses.Hehe..Sebelum tu,korang apa khabar sihat?Korang sihat,aku sihat,kita sama-sama sihat alhamdulillah.haha merepek!

   Kenapa aku pilih matrikulasi? Kenapa sejak sekolah menengah lagi aku asik berangan-angan masuk matrik? Eamm..time tu tak kisah langsung apa kakak-kakak,abang-abang senior describe pasal matrik ni.Dalam hati aku peduli apa,aku nak jugak masuk matrik macam Medina Izwani!! Hahaha..walhal diri sangat laa pemalas time sekolah dulu.Cikgu yang risau sebab aku jarang sangat datang sekolah.Seriously aku sangat malas pegi sekolah.Bila mama dah membebel asik malas pegi sekolah,baba laaa backup kita.Hahaha thanks baba! Sayang baba! But,syukur alhamdulillah dapat jugak aku ni buat baba menangis air mata kegembiraan.

   Hanny! Siapa Medina Izwani? Apa kena-mengena ngan awak? Eamm,dia mak cik penjual karipap.Haha okay bergurau.Tak lawak langsung! Dia adalah watak utama dalam novel karya Suri Ryana yang bertajuk Isteri Separuh Masa.Kalau korang tau,novel ni keluar selepas novel M.A.I.D yang bestseller tu weyyy.Pegi cepat-cepat beli.Rugi tak beli taw.Sangat-sangat best! Tak tipu! Kalau korang dah baca in sha Allah laaa faham.Sebab dalam novel tu,Medina Izwani ni budak matrik.Ahahaha





   Point kedua pulak,sebab aku nak sangat belajar bersungguh-sungguh.Cewahhh hahaha adalah sebab My Girl.Sebab aku nak sangat jumpa laki macam Encik Seol Gong Chan aka Lee Dong Wook*kekasih hati dalam cerita tu.Bukan sebab tu je,bila nengok Yoo Rin yang sentiasa bersemangat tu,aku pon apa lagi berkobar-kobar laaa semangat nak study nya ni hah! Hahaha yes kalau korang nak cakap aku ni entah apa-apa pun aku tak kisah.Hahaha perempuan pelik! Ahak!




   So,aku harap korang doakan laaa aku dapat apa yang aku inginkan.Aku tahu,Allah beri apa yang kita perlu bukan yang kita inginkan.Tapi apa salahnya kita berusaha kan.And aku nak sangat buat mama baba bangga ngan aku walaupun dulu-dulu aku sangatlah pemalas.Bayangkan laaa aku tak maw pegi sekolah sebab nak baca novel je! So,adik-adik jangan jadi pemalas macam hakak ye! Tata




3 comments:

  1. Baik kakak..saya Akan Rajin belajar...comel blog awk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha rajin-rajinlah belajar ya dekk..hahaaha

      Delete

 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page