Friday, 9 May 2014

Let's Handle Breakup With Care !

Dear Shoko's

    Ermmm entri yang lepas dah cerita pasal cerita temptation of wife yang membuatkan hati aku macam nak terkeluar.Seriously,sakit hati betul.Lagi-lagi dengan yang sekarang.Bapak mertua dia dah tak percaya dekat dia begitu jugak ngan suami dia yang cute tu..*haktuii tak guna muka cute wehh.Okay-okay stop cerita pasal tu.

    Tau tak pasal seorang wanita bunuh diri.Kalau tak tau lagi,Klik Sini.So,dah nengok?Seriously sangat menyayat hatikan.Korang rasalah kan apa yang mendorong wanita ni bunuh diri.Terjun bangunan kot! Kalau cik abang kau tu Do Min Joon tak apalah.Kau jerit jea nama dia kuat-kuat confirm dia datang selamatkan kau.Then,kau pun dengan hati yang terharu mengalirkan air mata."Ohhh betapa bertuahnya baby dapat hubby.I love you so much by".Tu kalau boyfriend kau ada kuasa macam do min joon dan dia memang sayangkan kau macam chun song yi.Ni tak! Dia langsung tak peduli.Itukah maknanya sayang?



    That sad kan..sob sob sob..Apa boleh buat.Yang aku tak dapat nak terima,dorang tak terfikir tentang perasaan parents dorang,adik-beradik,kengkawan ngan saudara -mara dorang.Uhhhh nasi dah menjadi bubur.Tu dah tak terkawal perasaan tu.Sedih sangatlah tu agaknya.Kannn..Ahak! Okay,sekarang hanny nak share tips-tips macam mana nak handle breakup bagi gugirl.Sekali lagi bagi gugirl okay!

    Actually,ni bukanlah 100% pengalaman aku sendiri.Iolls pon cari-cari info nokk.Ahak! Tapi bolehlah kann buat tambah ilmu dah semoga kita dapat handle brakup kita tu dengan cara yang baik.Iolls kalau bukak topik ni dekat bf mulalah dia nak emo.Ahak! Bila dia dah emo iolls pon apa lagi."Hahh you buat hal,I ceraikan you!" Seriously.Pas tu orang tu apa lagi "awak ingat awak tu orang korea ke nak ceraikan saya".hahahaha gedikss

Lets Start!

1-Putus Cinta ? Jangan Bunuh Diri.Please Jangan jadi Bodoh!

    Kau orang dah nampak si boyfriend yang kau cintakan sampai ke hujung dunia tu dah ada perempuan lain.Siap bawak pegi holiday dekat disneyland.Maknanya,si dia sudah tidak perlukan anda lagi.Cuba fikir balik kenapa Allah nampakkan dia curang depan mata kita.Maknanya si dia bukan yang terbaik untuk awak!

2-Buang Segala Benda Yang Si Dia Pernah Bagi

    Yang ni supaya awak tak teringat-ingat atau terbayang-bayangkan si dia lagi.Ingat! Jangan tertinggalkan satu benda pun.Even SMS pun tak boleh! Delete semuanya okay.Janji?

3-Tingkatkan Keimanan Diri Anda

    Tak kisah laa awak muslim atau pun tidak,dekatkanlah diri anda kepada tuhan.Perbanyakkan amalan.Biar jauh daripada gangguan syaitan supaya tak terfikir nak buat benda yang bodoh tu!

4-Abaikan Si Dia.Jangan Layan.

    Yang ni dia nak tahu sama ada awak layan dia lagi atau tak.Dia call atau mesej banyak kali pun,jangan layan.Kalau layan,okay betullah korang akan continue balik relationship tu,tapi percayalah,sebulan atau setahun dua tahu lagi,mesti dia tinggalkan bali.Sebabnya mesti dia ingat."Wah pompuan ni tergila-gilakan aku".So,fikir-fikirkan laaa.

5-Jangan Sesekali Dengar Lagu Sedih

    Lagi-lagi bila korang ada lagu theme bersama.Jangan dengar lagu tu buat sementara waktu ni.Nanti mesti korang nangis pas tu mata jadi panda kepala teleng.Tak comel langsung!

   Tu jea laaa tips-tips utamanya.ngeee please jangan abaikan perasaan orang yang sayangkan kita.Dia putuskan kita,tak apa.Terima jea.Manalah tau lepas tu,Lee Min Ho masuk meminang.Tak ke bertuah.Ahak! Nak nengok handle breakeup versi video?Lagi best taw! Nengoklah.Video by Shazreen Fazlynda.







Monday, 5 May 2014

Temptation Of Wife

Dear Shoko's,

     Since aku cuti panjang.ahak! Actually,jadi si mak cik penanam buah anggur yang bertauliah dan merangkap mam besar.So,tau laa bila dah jadi bos ni mestilah daku goyang-goyang kaki sambil nengok cerita tv3 tiap-tiap petang.Before this aku layan be careful with my heart,dah hanis cerita tu sambung pulak ke cerita temptation of wife.Time nengok si cik pramugari tu tak adalah aku teremosi.Happy-happy je.Bila cerita ni pulak,perghhh memang geramlah dengan diri sendiri sebab tak dapat kawal feeling tu.haha tak percaya nengoklah.



      Harap maklum,temptation of wife ni aku nengok versi Philippines okay.So,ada 56 episodes jk.Rasa-rasanya mesti shoko's sekalian kenal pelakon-pelakon dia ni.ahak! Mehhh aku nak cerita sinopsis dia ni.Ni berdasarkan apa yang aku nengok dari episode pertama dan hasil kajian daku.Amboiii kajian konon.haha

      Masa kecik-kecik Heidi ni dijadikan anak angkat oleh parents Angeline ni.aha laaa dah kawankan jadi kesianlah.Takkanlah biarkan Heidi merempat tepi jalan.Kiranya,Angeline ngan Heidi ni dah berkawan lama dah laa.Angeline membesar menjadi seorang gadis yang sangat cantik sehinggakan ramai lelaki jatuh cinta dekat dia ni.Tapi Angeline fall in love dekat Marcel pulak.

     Tak lama lepas tu Angeline pregnant dan terpaksa kahwin dengan Marcel.Time tu pulak Heidi ni pon jatuh cinta jugak dekat Marcel ni sebabnya Marcel dah tolong dia.Time Marcel ngan Angeline tu kahwin memang Heidi dah ada niat laaa nak rampas Marcel tu balik.Tak lama lepas tu Heidi menghilangkan diri tak tahu pergi ke mana.

      Beberapa tahun lepas tu,muncul pulak si Heidi ni balik.hahhhh time ni dah mula laa part sakit hati.Heidi ni pergi goda Marcel dan akhirnya menjadi perempuan simpanan.Time Marcel tu dah nak tinggalkan Heidi,dia pregnant pulak.Marcel nak bersama isterinya kembali.Pada masa yang sama,Angeline pun pregnant jugak taw.

      Tak tahu apa jadi lepas tu,Angeline ni rasa dia dah pilih jalan yang salah.So,masa untuk mereka-mereka ni kena bayar balik apa yang mereka dah buat dekat Angeline.Kiranya balas dendam laaaaa.Last-last Marcel tu mati sebab terlibat dalam kemalangan jalan raya.Heidi pulak masuk penjara sebab apa ntah.Yang penting dia ni rupanya dah ada ramai anak.Angeline pulak kahwin dengan Nigel.

      Dekat philippines drama ni hanya dimainkan 15 minit sahaja setiap hari.Tapi,dekat Malaysia sejam.Jadinya,episode tu jadi makin sikit laaa.So kalau nak nengok,terpacak laa dekat tepi setiap isnin-khamis jam tiga petang.Tapi harus ingat,kalau tak tahan sakit hati baik tak payah nengoklah..ahak! *tipu
Okay tata!

   
*tak guna dapat suami comel tapi curang

  


 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page