Saturday, 15 February 2014

Ubah Cara Hidup Kita Sekarang !


Dear Shoko's,



Assalamualaikum dan selamat pagi wahai penduduk kampung sekalian.Wujudnya entri pada hari ahad yang sangat santai ini adalah kerana hendak menyampaikan hajat yang telah lama terpendam di hati yang murni tuan kampung iaitu Cik Hanny Nadia.Bhahahahaha okay gurau! Ampunkan patik.Sebenarnya,aku nak ajak korang semua ubah cara hidup kita.Lagi-lagi student macam aku ni hah.Sampai bila nak tengok orang lain berjaya?Sampai bila nak tengok orang lain belanja itu ini,melancong keliling dunia.Dah tu siap tempah restaurant yang paling mahal dekat Korea semata-mata nak dinner dengan Lee Min Ho.Coiii! Nampak sangat overnya.Hahahaha



Tak adalah betul laa apa yang aku bagitau tadi.Takkan laa kita nak tengok jea orang lain ada itu ini.Kita asyik tengok jea.Sampai meleleh air liur pun kita takkan dapat benda tu. Sanpai bila kita nak berfikiran negatif sahaja? Sampai bila kita hanya nak duduk di zon selesa? Sampai bila kita nak terpengaruh kata kata yg negatif dari sekeliling kita? Sampai bila? Sampai bila? Aku dah pilih jalan ataupun langkah nak mengubah diri saya.Mula-mula tu memang laa banyak sangat halangannya.Tapi apa salahnya kalau kita nak mengubah hidup kita ke arah yang lebih baik.Pedulikan apa orang nak kata pasal kita.Ini diri kita,so kita yang handle cara hidup kita.Bukan orang yang lain.Memanglah rezeki tu datang daripada yang maha kuasa,tetapi kita perlu berusaha untuk mencari.Betul tak?







Hahhh Aizul Marcello ngan wife dia Lynda Roslan n Fatin Suhana pun dah join.Tengoklah jumlah yang mereka dapat tu.Tak terdetik walaupun sikit perasaan kagum atau cemburu?Yes,saya akui dan saya sangat-sangat cemburu! KALAUlah aku dapat banyak tu,dah lama aku pegi KOREA holiday! Hahhh tak payah kalau-kalau sangatlah.Bila perkataan tu masih ada dalam diri kita baik padam.Sampai bila kita nak berjaya macam dorang kalau asik berangan jk kan.So? Tunggu apa lagi? Saya dah,anda bila lagi?



Jawapannya adalah saya join Bizz Kaaching.Dengan BIZZ Kaching ni mampu memberi perubahan dan mampu ubah kehidupan korang semua InshaAllah. Jom sama sama berfikiran terbuka untuk join Kaaching ini bersama saya.MEh kita sama-sama berubah ke arah lebih baik.Bolehlah kita date ngan Lee Min Ho !! Boleh mesej saya di 0135442107 (sms sahaja) ataupun pm FACEBOOK




P/S:JOM SAMA-SAMA BERUBAH ! ^_^

Friday, 14 February 2014

Selamat Tinggal Masalah Kulit Kering Dengan Adanya NIVEA In-Shower Skin Conditioner



Dear Shoko's




NIVEA ada keluarkan produk baru lagi.Yeahhh.Part yang best adalah,produk ni tersangat laa sesuai dengan orang pemalas macam aku ni.Ya la,aku ni kalau rajin baru nak apply losyen kalau tak hmmm jangan haraplah aku nak manjakan kulit aku ni.Time mandi pakai shower bau strawberry dah cukup.Bolehlah feel macam budak kecik.HAhahaha pelik betul.Tapi jangan ingat aku ni busuk pulak nahh.Aku paling pantang bau-bau ni.Aku memang jarang beli mandian brand Nivea ni,bukan jarang tapi memang tak pernah.Mama aku belikan LUX jea kot.Tu pun payah nak pujuk sebab terpengaruh dengan Tiz Zaqiah yang jadi duta iklan LUX tu.Badan dia berkilau kau.hehe






Tapi,aku pun pakai jugak produk brand Nivea ni,salah satunya deodorant.Seriously,memang selesa pakai.Bau tak kuat dan tak melekit.Itu yang penting.Pas tu tahan sehingga 48 jam lamanya.So,apa salahnya kita sama-sama try mandian diaorang pulak.Berbalik pada kisah mandian ni,memang sesuai dengan kehidupan moden wanita yang sibuk menguruskan kerja sehari-hari.Tak kisahlah suri rumah ka,cikgu ka,pelajar ka kan.Wanita zaman kini,terlalu sibuk sehingga lupa dengan rutin kecantikan.Tak kisah berapa peruntukan masa yang ada,sentiasa cari masa nak siap cepat-cepat.Betulkan? So Nivea,ada solusinya.Kiranya,Nivea ni nak senangkan kerja-kerja kita semualah.Dengan mandian ni,kita tak perlu susah-susah nak apply losyen lagi.Buang masa jea kan.Mandia ni,dia ada sekali moisturizer.So,walaupun kita tak apply losyen,kulit kita jugak kering.Bestkan!






So,tunggu apa lagi jomlah pakat ramai-ramai try shower ni.Bukan tu saja,awak-awak semua berpeluang memenangi ipad air tau.Tak percaya? KLIK SINI sebelum tu jom laa kita nengok experiment yang team Nivea ni dah buat.






Friday, 7 February 2014

Sihat..Cantik dan Masyukkk!



Dear Shoko's


Okay,apa dia produk yang bolehkan kita bertambah sihat,bertambah cantik dan masyukk pulak tu.Biar betul boleh dapat tiga faedah sekaligus.Jawapannya,betul.Semua itu anda boleh dapat dengan produk Double Stemcell.Habis tu masyukk pulak macam mana?Hah..nanti saya cerita dengan lebih lanjut.Sebelum tu,berkenalan dululah dengan Double Stemcell ni.Kalau yang tak tahulah.






Hah macam itu laa rupanya Double Stemcell ni.Tahulah zaman sekarang ni yang famousnya collagen kan.Tapi apa kata kali ni kita ambil tau pasal stemcell jugak.stemcell ni adalah sel induk yang berkebolehan untuk membuat sel-sel baru. and boleh jugak duplicate-kan diri dia jadi sel-sel lain. Di bawah ini saya nak jawab soalan-soalan biasa yang disoal.

Double Stemcell Tu Produk Ape Yer?

Jawapan: Double Stemcell adalah sejenis supplement untuk mencantikkan & menggebukan kulit. All in one, concealer, moisturiser, sunblock, anti-aging dan selain itu ia juga adalah supplement kesihatan yang sangat baik untuk penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi, hati berlemak, batu karang, buasir dan lain lain lagi.

Adakah Double Stemcell ini Halal?

Jawapan: Kandungan Double Stemcell ini tidak mengandungi bahan yang meragukan. Ianya bebas dari steroid, logam2 berat serta unsur haiwan. Walaupun begitu Double Stemcell tetap mempunyai logo HALAL Malaysia.

Adakah Double Stemcell ini Selamat Untuk Digunakan?

Jawapan: Selamat dan tiada kesan sampingan kerana ia telah mendapat kelulusan dari kementerian kesihatan malaysia dan juga SIRIM. Selain itu ia juga turut melindungi pengguna dengan skin insuran mernilai lebih $3m dimana ia menunjukkan keyakinan Syarikat pada kuality produk mereka.

Macamana Cara Penggunaan Double Stemcell ini?

Jawapan: Untuk menggunakannya, letakkan serbuk double stemcell ini dibawah lidah dan dikemam lebih kurang 10 saat untuk kesan lebih pantas. Sebaiknya 1paket pagi & 1 paket malam. jika tidak, memadai 1 paket sehari sahaja.

Kalau Guna Produk ini, Boleh Ke Saya Nak Guna Bercampur-Campur Dengan Produk lain?

Jawapan: Boleh. Produk ini bukan ubat, ia adalah supplement yang berkhasiat untuk tubuh badan.

Apa kesan sampingan jika berhenti Guna produk ni??

Jawapan: Tiada.


Alright,dah habis berkenalan dengan stemcell jom kita amek tau pasal masyukk pulak.Ni yang best ni.Ohh sebelum tu,Iphytoscience jugak ada produk lain selain daripada double stemcell ni.Nanti saya bagitau next entry.Okay,bila korang start nak amek double stemcell ni,better korang register,so sambil cantik boleh jana income.Betul,saya tak tipu.pernah dengar bisnes kaaching atau phytoscience? kalau tak pernah, meh nak cerita. tau tak korang, dengan biz phytoscience ni, korang boleh generate income? Tak pecaya? percaya lah! dengan modal minimum yang hanya RM 275 korang semua boleh generate income sampai ada 5 figure. paham tak? maksudnya duit yg korang dapat tu boleh jadi smpai RM XX, XXX. Tak nak ke? aku tau ramai yang ragu2 lagi nak join bisnes macam ni. takot MLM la skim cepat kaya la. hakikatnya x!


dia memang macam konsep MLM tapi dalam bisnes ni sapa yang usaha dia la dapat. macam yang korang tahu, dalam MLM, upline yang akan dapat banyak untung kalau downlinenya bekerja keras. betol? upline boleh duduk goyang kaki and duit tetap masuk. kalau bisnes phytoscience ni, setiap orang tak kira la yang atas ke yang dok bawah ke, semua kena berusaha untuk dapat income. dia tak semestinya sapa join dulu dia akan dapat income banyak. and sapa join lewat dia dapat income sikit. no, its not like that. di samping generate income, boleh jugak jadi sihat dengan cara makan product ni. yaa, product ni bukan ubat tapi sejenis supplement and of course semua penyakit boleh diubati. insyaallah. kita hanya berusaha, Allah juga yang tentukan :)


So,kalau anda berminat meh pm saya laju-laju.Saya akan terangkan dengan lebih detail.Klik


 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page