Wednesday, 20 February 2013

Seoarang Penghafal Hadis

Dear Shoko's

Ehh Cik Shoko siapa yang penghafal hadis tu ? Hahh ni laa aku nak cerita nih,,uolls mesti kenal Aisyah binti sAbu Bakar kanss,,mustahillah tak kenal,,tapi kenal ke tak kenal ke aku nak share jugak serba sedikit pasal isteri Rasulullah nih,,yeh laa walaupun aku tak laa tahu banyak sangat pasal beliau,,okay dah jangan buang masa mehh aku nak cerita,,

Okay adik-adik Abu Bakar r.a adalah salah seorang sahabat Rasulullah saw.Hasil pernikahannya dengan Ummu Ruman,mereka dikurniakan seorang putera bernama Abdurrahman dan seorang puteri bernama Aisyah.Aisyah dilahirkan empat tahun setelah ditabalkan sebagai rasul Muhammad saw.Dia terkenal sebagai seorang wanita yang bijaksana.Dikalangan sahabiyah dan isteri Rasul,dialah penghafal dan penyumbang riwayat hadis terbanyak dan ahli fiqh.

Ketika dakwah Islam mengalami tentangan yang luar biasa dan para pejuangnya termasuk ayahnya mengalami tentangan yang terlalu hebat,Aisyah yang masih muda mampu memahami beban berat yang dipikul oleh ayahnya itu.
h
Masyallah uolls hebatnya saidatina Aisyah kan,,kalau nak dibandingkan dengan aku ni jauh kot bezanya,,tapi kita sentiasalah perbaiki diri kita nih,,insyallah akan diberkati Allah SWT..eheheh ada bakat tak jadi ustazah ?huhu perasanlah kau NADIA !! ehh sudah dulu yahh,,

Ohh yah sebelum aku terlupa meh nengok Quran Pelangi,






Hahhhhhh ! cantikkan colourful gitu,,kita nih pon tertarik nak membacanya,,lagipun Quran ini lengkap tau termasuk makna-makna ayat tu if kita tak tahu dalam bahasa arabnya,,apalagi korang boleh dapatkan Quran ini secara online di ttp://www.facebook.com/AlQuranPelangi2u?ref=ts&fref=t








 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page