Sunday, 30 June 2013

Aurawhite Buat Ayam Yang Aku Makan Tersekat di Kerongkong.

Dear Shoko's



hahaha saja nak tempek gambar bila tengok rasanya kalau boleh minum aurawhite perisa coklat empat kali sehari.Tu pon rasanya tak berkesan lagi.Ya laa muka mekap jah lebih,patut laa cantik menarik kau memang the boom.Eh cantik ke?haha no comment.

Cantik tak cantik yang penting aku suka gambar ni.Ya laa kena laa mekap sikit biar ada seri laa jugak muka Dian ni kan.Nak minum aurawhite memang tak mampu serious cakap.Haha tapi beli eye shadow simplysiti mampu pulak.

Simplysiti tak laa mahal sampai mencekik darah weh.Lagipun,beli sekali tahan sampai setahun ataupun lebih.Bukannya kena pakai hari-hari pun kan.Tapi kalau beli aurawhite dan start minum memang laa pokai.Aurawhite kena minum dua kali sehari.Kalau tak silap.Hahh satu jar tu berapa jah kan.Tahan pon sebulan dua bulan jah.

Lagi satu kalau dah minum aurawhite ni tak boleh stop.Sebab kalau stop kemungkinan ada risikonya.Bukan nak buruk-burukkan tapi realitinya.Kawan Dian ada minum.Fuhh masa dia minum memang muka dia halus bersih,gebu dan putih.Tapi dia berhenti atas sebab tertentu,mungkin bajet tak cukup.Muka dia dah tumbuh jerawat dan teruk jugaklah.

Hah tak nak cakap lebih,faham-faham ajelah.Itu sebabnya laa aku tak minum.Bila dah minum mama aku cakap tak boleh stop.Nanti...hah! Muka yang mulanya putih mulus halus gebu bertukar ke muka zombie kampung pisang.hihi




Memanglah betul kesan dia ni super duper mujarab ! Tipu laa kalau aku tak ada hati dekat aurawhite ni.But I super duper hate the price !! Jahat laa awak ni !!


Cantikkan.Tapi mama cakap orangya memang cantik so bila dia minum aurawhite tu makin bertambah laa keseriannya.hihi,,Tapi.Tapi.Tapi kepada awak-awak yang nasibnya sama seperti Dian.Ececeh,,haha,,I mean yang tak ada kemampuan nak beli aurawhite,bolehlah cuba.....jengjengjeng....


Ya inilah dia InnerShine Pati Prune Camu Camu.Wahaha sangat teruja dengan yang ini.Dan buat aku rasa jatuh cinta saat pertama kali menyentuh lidahku.Wahaha.Semalam pergi Watson dengan mama.Mulalah saat pujuk-memujuk.

Dian:Mama aurawhite kan mahal,apa kata mama belikan Dia innershine camu camu boleh cantik macam
        Izara Aishah.

Mama:Eamm?Okay tapi tengokkan dulu Safi Rania Diamond nih.Mana satu yang okay?Mama mau jadi
           macam Ziana Zain.

Haha pasal tu no prob laa mama yang penting dapat innershine.And yah mama aku pun dah jatuh cinta dengan safi rania diamond.Sebelum ni mama guna safi rania gold ala yang Che Tah tu.And memang berkesan jugaklah.Ditambah lagi sekarang mama minum cocoa collagen.Dan sesiapa yang dapat nengok mama fuhhh meletop dah !!! Mama semakin putih nokkk!!

Jeles nih,,and alhamdulillah dapat beli.Semalam dah minum satu..Hihi malam nih tak minum lagi..Okay laa nanti aku sambung lagi..Nak minum INNERSHINE CAMU-CAMU !! btw esok ada meeting dengan 'Najip Ali" !! wahahaha,,tata

Tuesday, 25 June 2013

Baim Wong Bercinta Dengan Elfira Loy,,Are You Serious ?????

Dear Shoko's

Ini yang tak puas hati ni.Macam mana laa El boleh dapat,,haha actually tak jealous pon.Semoga berbahagialah ye.Macam mana aku tau?Semalam dekat MELETOP mereka dedahkan.Sampai Neelofa tanya dua kali kot.

Haha seriously mengaku dalam show live lagi.Nak buang tebiat ka apa?Haha alaa biarlah kan.Nasib baik Baim Wong kalau Lee Dong Wook tadi meang cari hal laa tu.Haha By the way semoga berkekalanlah ye.

Sunday, 23 June 2013

Selalu Berangan Dapat Suami CEO

Dear Shoko's

You are my poison.You are my poison.haha,,apa laa der ko merepek.Tapi best lagu nih,,dengar lagu nih tetiba teringat pulak dekat anak buah yang comel lagi manja Amani.fuhh teringat pulak dia menari bila dengar lagu Poison ni,,siap gerak-gerak bontot lagi..haha macam cinta hati si Donald Duck laa pulak.

Huhh berbalik kepada matlamat sebenar entry ini diwujudkan pada hari ini,ya aku selalu berangan-angan dapat suami CEO.Ehh ko jangan ingat aku ni perempuan materialistik pulak.Aku jadi macam tu mungkin sebab terpengaruh dengan novel-novel yang aku dah baca.

Hahaha disebabkan aku yang suka berangan ni,dapat laa aku menjana idea.Untuk apa?Mestilah untuk novel aku.Yuhuuuu eksited tahap dewa nak menaip cerita ni.Disebabkan kekangan masa,harapan terkubur begitu saja.Kalau ada idea pun tulis dekat atas kerta A4 jah dulu.


Hahaha tak nampak pun ciri-ciri perempuan materialistikkan.Taring aku mahal tu,,Yah sambung balik cerita pasal suami tu.

Memang laa betul aku berangan macam tu tapi minta jauhlah dari sifat gedik..hushh sumpah tak maw.Dapat yang biasa-biasa jah pun okay yang penting dia ikhlas sayangkan Dian.Tak perlu seorang lelaki yang kaya-raya tahap gaban kalau kasih sayang tak dapat.

Ehhh gedik sehh aku cerita pasal suami.yuuu tak layak lagi.haha,,by the way jangan lupa vote for TAPAW.Alaa bukan tapaw yang bekas makan tu.Ni TAPAW bintang mencari bintang ye.

Thursday, 20 June 2013

Stresslah Macam Ni !!

Dear Shoko's

Hari ni merupakan hari yang aku rasa boleh menyebabkan aku rasa macam nak bertapuk jah dalam kotak yang diperbuat daripada plumbum.Biar bahan-bahan 'radioaktif' tak dapat tembus.Wahhhhh macam mana laa paper add math aku boleh hilang.

Pagi tadi elok jah aku nengok paper tu,siap tersengeh-sengeh lagi dekat aku.Haiiii paper sah lah kau ni cari nahas dengan aku kan.Kalau aku tak siap semua ni mesti sebab kau.Kalau aku kena bebel esok mesti sebab kau! Sebab kau jugaklah nanti saham aku jatuh.

Tu satu.Satu hal lagi printer pulak buat hal.Amboiiii berpakat yeaaaa,.Ishhh betol-betol mencabar keimanan aku.Pasal printer ni malaslah aku nak share dekat ko shoko's.Memang tak da faedahnya pon kan.Rasa malu pon ada.Sebabnya terserlah kemalasanku nanti.Malulah kak Ton nanti.Mana nak letak muka kita comel yang ada jerawat cenonet ni.





Wednesday, 19 June 2013

Baju Raya !!!!

Dear Shoko's

Baru satu hari ganti puasa rasa macam di dalam bulan ramadhan sudah lagaknya.Weeee,,Ya Allah lambatnya aku nak ganti puasa ni.Bukan apa aku nak terus sambung dengan bulan ramadhan jadi tak la terasa sangatkan.Ye laa first time nanti puasa mesti banyak dugaan.Jadi kalau awal lagi puasa mesti nanti dah biasa.

Weiii kalau dah bulan ramadhan maknanya baju raya mesti nak siapkan dah.wahaha,,Actually aku dah berkenan tiga baju.Tapi dari online boutique yang berbeza,but kedua-duanya dah popular tau and design pun  sendiri punya.Ehmm tapi takkan lah aku beli ketiga-tiga tu kan.Memang tak laa.

Gila ka wehh mesti mama tak bagi,aku bukannya anak Dato' dapat beli berjuta-juta baju.Dalam delima,,ehh tu buah.Dilema laa,,hah aku dalam dilemalah sekarang ni.Mana satu laa pilihan hati ni.eammm?? Tunggu dan lihat jah laa.haha



hahaha makeup Puffy Eyes yang tak menjadi..

Sunday, 16 June 2013

Berdebar-debar !

Dear Shoko's

Aku tak pernah share pasal hati dan perasaan.Ececeh tak pernah konon.Seriously laa tak pernah.Maksud aku kalau perasaan ni ada kena mengena dengan boboi.wahhh sebelum ni memang aku langsung tak terfikir pun nak share.Ya laa malu kot.

Tapi bila fikir balik tak ada siapa pun baca blog aku ni,bolehlah aku luah-luah.hehe.Lagipun ni blog aku kan suka hatilah nak taip apa punkan.So,bolehlah aku share dekat kau kan.hehehe.bolehkannnn

Apa yang aku nak cerita ni mestilah berkaitan dengan perasaankan.Aku memang kuat cemburu.Yes betul.Memang tak boleh dinafikan.Dan aku tak tahu perasaan ghaib apa yang tibe-tiba masuk dekat dalam badan aku ni sampai tengok nama dia jah pun aku boleh berdebar-debar.

Ini betul-betul punya cerita tak ada gurau-gurau macam selalu.Tak ada Lee Dong Wook.haha apa-apa pun dia jadi Lee Dong Wook dalam hati Dian.Hahaha,,baru jah suruh dia buat rambut macam Izzue Islam..sweet tak kita?haha bwekk

Tak tahulah kan kenapa,,asal nengok gamber dia hati berdebar..dengar suara dia hati berdebar..Ishishh insha'allah lah ada jodoh..ehhh siapa dia??hehehe rahsiaa..kalau ada jodoh dengan dia,kita hantar kad jemputan..haha

Okeylahhh byeeee..ada kerjaaaa,,actually nak nengok hijabista



Tuesday, 11 June 2013

Tiba-Tiba Angin Tuttt Datang !

Dear Shoko's

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang.Ekeh,hahaha aku rasalah kan lagu ni agak famous jugaklah dah.First tu ingatkan lagu ni girl yang nyanyi.Tau-tau jah budak lelaki.Ya Allah kejut mak tau!! Serious suara diaaaa macammmm...okay malas sambung.haha

Aku tak tahu angin apa yang tiba-tiba masuk ke dalam perutku yang comel ni.Tiba-tiba ohhh makk pergi toilet.Lari selaju yang mungkin supaya cepat sampai.Rasanya kalau ikut acara lari masa sukan confirm dapat nombor satu.Bukan setakat nombor satu siap dapat anugerah pelari terbaik.

Ya Allah mungkin sebab esok aku dating dengan encik yang serupa Najip Ali tu.Maknanya esok ada add math !!!! kecut wehhh,,sebab mesti esok dah dapat paper.wiiii mungkin aku tau apa result aku.Rileklah Dian tu belum penentu lagi.


Friday, 7 June 2013

Birthday Buah Hati ?

Dear Shoko's

Wahhh hari ni 7/6/2012 laaa,,maknanya hari ni birthday boyfriend sepupu yang paling kacak  cantik di abad ini,,hahaha sorry belated pretty,,actually Dian dah wish melalui whatsapp tapi tak ada balasan pulak,,maybe tak perasaan budak comel ni mesej,,biasalah kalau befday ni mesti ramai yang wish kan,,siapa laa kita ni,,ibarat ikan nemo merajuk dah ni taw,,haha



Sebelum Dian meleter dengan panjangnya lepas ni,,adalah lebih baik letak dulu gambar yang comel lagi ayu dulu,,even gambar tu sama dengan wish birthday Chuki hari tu tak pa kan my pretty sister ? hihi yang penting special taw,,taw,,taw

Even kita sepupu tapi Dian tak pernah anggap seperti itu,,rasanya macam tak sanggup,,lebih sweet kita ini adik-beradik,,tak kisahlah apa pun kan,,tapi sudikah ?? hihi

Kita sekepala,,gedik ? haha maybe not you sis,,Dian saja,,Sorry if Dian tak wish di facebook apa lagi twitter,,twitter ?? okay jauh sangat dah Dian merepek,,sebab apa? Dian tak tahu macam mana nak main twitter !! Menci taw,,kesian betol,,hahaha,,

Alaaa dekat fb kan boleh wish,,jawapannya....."NO"!! but why ? kan lagi senang,,tak mawww,,sebabnya Dian tak boleh nak meleter panjang-panjang !! hehehe



Birthday,,birthday jugak raya jangan lupa plan kita tu,,hihi,,Dian ingat tu,,hihihi,,apa-apa pun selamat hari tua !! hihi LOVEYOU !! muahh muahh,,

Thursday, 6 June 2013

Nenek Kita Pun Boleh Ikut ?

Dear Shoko's

Aku pun tak tahu kenapa tajuk tersebut keluar daripada otak kecil aku,,hahaha,,actually aku just nak share something,,apa lagi jangan lepaskan peluang anda untuk join,,
http://8share.com/my/specials/5wedsays


Wednesday, 5 June 2013

Yeah Finally Dah Imbang

Dear Shoko's

Yuhuuu finally my account work yang selama ni aku abaikan sebab hati telah dibius agar mood kemalasan itu datang dah imbang tadi,,setelah aku tilik,,amboii haha,,check apa laa yang aku silap nih,,salah kira ka apa ka kan,,dan barulah aku teringat ALLAH SWT itu ada,,memohonlah kepadanya,,

And alhamdulillah berkat kesungguhan diriku jugak,,dah imbang tadi,,tau sebab apa??hanya tersalah catat,,hihi see walau kita pandai macam mana sekalipun bila kita tak boleh lupakan kekuasaan ALLAH,,aku sedar aku sangatlah takbur,,

Petang tadi teruja benar aku tunggu kawan-kawan aku datang nak buat kerja math and add math nie,,last-last tak dapat datang jugak,,huhhhh cuak jugak laa,,tapiii apa boleh buatkan,,saborr je laa,,ekehh cerita apa ya g tengah main sekarang dekat chanel RIA nih?ohhhh i see its BUDDYZ !! ehmmm abah aku cakap cerita apa laa nih ?? hahaha tak tengok maka tak cintakan,,eEEeee tapi tak berminat pulak aku,,hihi




Malam nih bolehlah aku bermanja-manja dengan buah hati,,sapa lagi kalau bukan orang dekat atas nih !! hahaha serious engko sangatlah gatal DIAN !! hihi weeee indahnya duniaaaaaaa

Tuesday, 4 June 2013

Si Kacak Daniel Henney

Dear Shoko's

Terasa sedikit cuak menunggu nak connect to internet,,ish time-time ni jugaklah kak MAXIS yang cantik berwarna putih tu sengaja nak jadi ayu,,nasiblah sekarang dah okay,,kau buat lagi sekali siap nahh !!

Ada jugak masa akukan nak nengok the fugitive:plan b nih,,walhal kerja kursus sangatlah melambak-lambak,,actually tak laa banyak mana pun sebenarnya,,akaun ngan ict jah,,kalau aku dah buat awal-awal minggu lepas confirm minggu ni aku dah senang-lenang baring atas kusyen then baca novel Saranghaeyo Arumi ! yang entah kali berapa,,tak pun bolehlah aku layan Istanbul aku datang yang sangat comel cerita dia tu.Sama macam novel tu jugak !!

Ataupun lagi best sambung buat novel tu,,kan best,,akukan suka berimaginasi macam spongebob !! "IMAGINASI!" hahaha,,hummm itu K.A.L.A.U !! terkuburlah angan-anganku disebabkan kesalahan diri sendiri,,haha tak apa tak apa,,tak lama lagi aku dapat cuti panjang,,hihihi

Okay entri semalam aku teruja sangat cerita pasal the fugitive:plan b nihh,,dan hari ni aku nak sambung lagi,,tapi tak nak dah cerita pasal Rain Bi,,hari ni nak cerita pasal seorang lagi pelakon yang handsome dalam cerita tu ! hahhh sapa diaaaa nihhhhhh,,



Terkejut tak terkejut tak ?? hahaha handsomekan ?? mesti dah ada yang jatuh hati,,nasib baiklah aku ni setia,,don't worry my sayang Dong Wook,,tak ada seorang pun yang boleh lawan you,,hihi nak muntah?muntah laa,,tau laa dah mesti jealous kan,,haha

Okay-okay siapa dia ni??hah meh mek kenalkan,,kalau dah tau duduk diam tak pun pergi main jauh-jauh kay,,nama dia nih DANIEL HENNEY!!

Tu nama komersial dia jah,,mungkinlah,,nama sebenar dia ni DANIEL PHILIP HENNEY,,ek eh sama jah punkan,,haha merepeklah aku nih !! Dia ni American actor juga model,,dia lahir 28/11/1979,,mehh kira 2013 tolak 1979,,maknanya umur dia sekarang dah 34 tahun,,alamak dah tua laa !! hahaha dah boleh jadi appa orang tu,,dan dan tinggi dia 1.87m,,

Kalau tak silap aku Acik Lana macam ada guna dia dalam novel karya dia,,tapi aku pun tak berapa pasti laa jugak,,kalau nak tau lebih pasal mamat ni boleh laa search sendiri dekat google ye,,ataupun aku nih dah ketinggalan nak promote diaa,,haha whatever laa,,layan gambar dia jah laa,,












Sumber daripada GOOGLE !! hihi

Monday, 3 June 2013

The Fugitive:Plan B

Dear Shoko's

Disaat orang tengah busy cerita pasal IZZUE ISLAM dah kahwin aku langsung tak tau,,tiba-tiba 'ek eh izzue dah kahwin?serious?',,hahaha see betapa ketinggalannya aku,,actually bukannya aku langsung tak tahu tapi aku saja tak nak ambil tahu,,sebab apa?aku ni jenis bila dah tak minat orang tu memang macam tu,,suka hati dia laa nak buat apa pun,,

Macam cerita Sebenarnya Saya Isteri Dia yang tengah hot dekat tv3 sekarang,,aku layan juga bukan sebab Tiz  ataupun Izzue tapi sebab cerita tu aku dah baca novel dia,,aku lebih suka Acad yang sebenarnya tu jadi pelakonnya,,siapa..siapa??mestilah Hairul dan isteri dia pulak Heliza Helmi,,tapi entah laa kenapa orang lain pulak,,kalau AIMAN HAKIM REDZA pun okay jugak,,hhihi tapi sepupu aku cakap not bad laa even first time cerita tu dia tak berapa suka jugak,,hehe yes why not kan,,layan je laa,,

                                                                        see kan sesuai jek

Ekeh apa yang aku melalut sampai ke cerita SSID nih,,tajuk entri THE FUGITIVE:PLAN B,,hahaha okay nampaknya yang nih aku memang ketinggalan zaman sangat-sangat,,aku baru nengok cerita nih,,hahaha dulu mama ada cakap 'ada Rain Bi ada berlakon dalam wayang baru" entah tahun berapa tu 2000 berapa lupa dah,,aku just"ohh mesti tak best tu ma",,hahaha agak-agak aku cakap macam tu tak??of course not laa,,gila! nak kena cubit di pipi ngan mama,,macam aku tak tahu yang mama tu peminat setia Rain Bi,,okay lagi laa kalau aku cakap-cakap pasal Rain,,kalau aku cakap pasal LEE MIN HO ?hahh better janganlah,,



Okay berbalik kepada cerita tadi,,aku baru nengok cerita nih di siaran KBSWORLD setiap pukul 3.20 petang,,hahaha sangat-sangat suka cerita nih,,Rain dalam cerita nih kaki perempuan jugak laa dan dia kelakar.tu pun aku tak nengok lagi episode 1,,tapi faham jugak,,haha




Memang best cerita ni,,ekeh sapa yang sebelah Rain tu,,handsome,,hahaha nak tahu sapa?next entry aku share dekat kau ye,,hihi,,apa-apa pun selamat pengantin baru buat Izzue Islam dan pasangan,,semoga jodoh berkekalan dan dapat baby cepat,,hihi
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page