Tuesday, 28 May 2013

Majlis Perkahwinan

Dear Shoko's

Alhamdulillah dah habis exam pertengahan tahun.haha dah empat hari habis baru aku ada masa nak share dengan kau kan shoko's.Siap aku attend majlis kahwin lagi.hahaha jahatkan aku.

Majlis kahwin tu hari sabtu,,tapi hari jumaat tu dah balik buat persiapan.Ya laa kena laa buat persiapan kalau nak majlis tu berjalan dengan jayanya.Tapi apa yang pasti bukan majlis perkahwinan Dian nahh.hihi


Aku pergi pun bukannya ada buat apa pun,,datang then duduk diam-diam,,layan anak buah jah,,hahaha kelaskan aku,,ya aku tau,,aku kecik jah,,bahasa kesatnya pendek,,kannn,,,haha


hahaha dah tak ada kerja boleh pulak aku ngan Shasya buat gwiyeomi,,hishh kelas betul,,


Pada malam hari pula ada acara yang dipanggil 'mandi bedak'.Kiranya masa ni pengantin akan pakai inai sekali.Dan..malam tu juga pengantin menggunakan baju etnik bajau.


Ek eh yang ni bukan pengantin tau,,yang ni pengapit dia saja,,hahaha yang pastinya aku sangat teruja,,nengok sampai terngangah tu !!


                             Sebelah tu blogger lovewithinourheart,,iaitu Nurain How,,sepupu Dian jugak,,

Dan,,dan ini laa pengantin lelaki,,


Aku berada di pihak sebelah pengantin lelaki.Jadi esoknya akan ke majlis sebelah pihak perempuan pula.Dalam jam 9 gitu geraklah.


Bersama sepupu.Comel tak kami ? hahaha


Sebelum ambil makanan snap dulu ye..Sorry eh tak ada layanan VIP.Semua kena ambil sendiri.biasalah tu kan,,


Yang ni gambar terakhir sebelum balik,,tak ada pula gambar pengantin,,hahaha tak sempat nak snap,,actually tak teringat pun dekat pengantinnya time tu,,hahaha melampau betul !


Gambar terakhir bersama my twin !! hihih,,balik tu layan budak kecik ni pula,,


Syok Shekaliii,,hahaha Amani-amani !! Sayang kamo nakkk,,aktifnya jugak,,sesiapa yang nak kurus bolehlah jaga Amani,,hahaha melawakkk,,

Tuesday, 21 May 2013

2 Hari Saja Lagi

Dear Shoko's

Yeahhh alhamdulillah,,tinggal dua hari jah lagi exam,,yes lepas tu cuti !! ahakkkk,,ish tak sabar tak sabar tak sabarnya tunggu hari jumaat ni,,nak tau kenapa?sebabnya jumaat ni balik nengok sepupu kahwin,,yezzaaaa,,

Sepupu aku nih lelaki,,jadinya kami rombongan menghantar jah laa,,so hari jumaat tu persediaan dia jah laa,,tapi ada makan-makan jugak laaa,,hihi,,hari sabtu tu gerak ke tempat pengantin perempuan pulak,,ihhh tak sabar,,,

Nanti aku upload picture ye,,jangan risau aku share jugak dekat ko shoko's,,hehehe,,nanti aku bagi tau dengan lebih detail laa,,mana laa tau sepupu aku tu guna adat jawa,,


muka,,hahaha tak kisah laa,,yang penting aku nengok comel jahh,,,hahahaha

Dian suka jah dengar you nyanyi putih-putih melati Mizan !! bolehlah search dekat youtube MOHDHAMIZANAFFENDI !!

Monday, 13 May 2013

Kakak Exam Nakk

Dear Shoko's

uwahhhhhhh mood exam dah on !! ihhh paling tak suka laa time-time macam nih,,dekat situ laa bermulanya erti kehidupan,,,acecehh kononnya laa,,hahahhaa,,barulah setiap nota yang dibuat,,dicari,,bermakna dalam hidupku saat ini !! hehe,,

Dua tiga kucing berlari mana nak sama dengan masa exam !! hahahaha,,merepek,,okay bye nak study !!


Masa untuk study !!

Wednesday, 8 May 2013

Maksud XOXO

Dear Shoko's

Aku sangatlah suka sebut XOXO:D PUBLISH,,,hahaha ni mesti sebab terpengaruh dengan LISA SURIHANI dalam cerita Istanbul tu,,even dah lama,,dah basi kot cerita tu aku tetap suka,,tak kisahlah apa pun,,haha buat pengetahuan kau aku dah nengok cerita tu 20 kali,,hahaha best tau,,

So bila orang tanya,,"Dian apa maksud xoxo tu??",,,hahaha aku pun tak tau nak jawab apa,,sebabnya aku memang langsung tak tau,,bila dah tau diri tu tak tau apa lagi tanya laa orang yang tau kan,,ishh apa laa kau nih Dian,,GOOGLE kan ada,,nak jugak ko tergedik-gedik tanya dekat orang,,huhhhh aku malas laa shoko's,,bila aku tanya orang aku lagi senang faham,,habis orang aku tanya tapi tak satu pun yang tau,,so....

Pada pukul 1 tengahari tadi,,aku ada kelas laa seperti biasa,,tiba-tiba aku teringat pasal benda tu,,so aku pun tanya laa,,"Sir what mean xoxo ?? "#muka yang serious!!,,"eamm you ask Suhaili."so aku apa lagi tanya laa,,"Su what mean xoxo?",,,"hah?xoxo?I also dont know laa Dian."whattt huhhh muka sedihhhh,,

Hehehe untunglah aku dapat Sir yang handsome lagi baik tu bagitau,,hahaha maybe dia kesian nengok aku,,hahaha,,ya laa sapalah tak sedih bila sesuatu yang dia nak tau sangat tapi tak dapat tahu,,ehhh apa aku merepek nih,,hehe maybe sir tak tahu macam mana nak terangkan,,so dia amek my book then draw,,hahaha its funny!!





hahahaha if kau faham,,faham laa,,if kau tak faham shoko's,,meh kak Dian terangkan,,hihi,,oraittt,,ehemmehemm,,okay firstly you see the first picture,,what did you have see??ada lips kan,,so see the anak panah,,okay nampak X right ??okay kalau tak faham jugak apa benda tu,,kiss laa wehhh,,hihihi,,okay focus!! see the second picture lak,,tu hugkan,,so tu laa maksudnya,,

But Dian not sure laa betul ke tak,,hEEee i just wanna share,,sorry laa Shoko's tak berapa jelas,,aku guna digital camera jea,,yang biasa tu,,syukur laa nokkk,,yang penting ada untuk snap-snap,,hehhee





Tuesday, 7 May 2013

Abang Praktis

Dear Shoko's

Ihhhhh lama bangat deh gue ngak curahat sama kamu !! Kangen bangat deh gue sama lo !! #jangan nak gedik sangat laa,,bahasa ko lagi best laa Dian,,huhhh next week exam !! what i must do ?? ekehhhh study laa kan,,ehmmm so kay no prob,,usaha usaha usaha !! tu yang paling penting !!

Last week semua balik kampung masing-masing,,jalankan tanggungjawab yang satu nih,,apa lagi kalau bukan MENGUNDI laa,,termasuklah family aku,,mama and baba,,nak tak nak kena laa follow jah,,hehehe,,mengundi-mengundi jugak,,u know laa kan sekarang nih gwiyeomi tengah hangat,,

Haha hangat tak hangat abang aku baru tau kemunculannya,,hihihi tu nasib my cutie sister ada buat video tu,,when his wife tell baru laa abang terhegeh-hegeh nak nengok,,tengah we all busy dok story pasal gwiyeomi,,dia dok nanya "what is gwiyeomi?can you tell me?"hahahaha takda orang layan,,ya laa tengah syok kottt,,,

Nasiblah my sister in law yang cantik lagi ayu bagi tau dekat husband dia,,then barulah abang say,,"ohh now i know it !! hahaha its so funny bahh",,,bang funny-funny pun tetap comelkan,,apa lagi kalau gwiyeomi versi si BOBO tu !! amboii engkau bobo dah famous ko kot sekarang nihh,,kalah Dian nih hah!!

Abang nih memang tau,,hari-hari baby besaw dia buat gwiyeomi dia tak tahu pun,,ishhh,,Syasha sekarang ambil kelas gwiyeomi ngan acik dian dia,,hahaha praktis hari-hari ye nokkk,,,

Now balik ke cerita abang pulak,,"Dian apa lagi jom kita buat video gomi-gomi jugak !!"hahaha yes abang aku tak sebut gwiyeomi,,dia sebut GOMi-GOMI !! hihihi aku rasa comel pulak sebut macam tu,,macam mana tu,,#sambil buat action gwiyeomi yang 3+3=cutie tu,,apa lagi semua ketawa laaa,,hihihi comel !!




Abang saja tu nak amek hati,,even he my cousin but tetap panggil abang jugak,,dah biasa !! okay GOMI-GOMI,,,bye shoko's,,hope u always gomi,,hehehhe


 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page