Tuesday, 30 April 2013

Badmood Day !!

Dear Shoko's

wahhhh hari ni aku nak isytihar yang hari ni hari tak ada mood bagi Dian,,huhhh macam-macam jadi hari ni,,semuanya yang menyakitkan hati,,semua cari gaduh !!

Shoko's aku memang cepat terasa so bila ada someone say 'BITCH'!! aku sangatlah tak suka,,sangat benci perkataan tu,,even dia tak mention sapa-sapa pun,,aku tetap tak suka !! huwahhhh sebab perkataan tu sampai mengalir air mata daku yang mahal nihhhh,,,

huhhhhhmmmm,,tarik nafas,,,hembussssss,,,abaikan lelaki macam tu !!! tak penting !! kannn

Monday, 29 April 2013

Jawapan Yang Merepek

Dear Shoko's

Ihhhh habislah aku habislah aku.........Ya Allah seriously aku sangat-sangatlah terkejut !! Tetiba pulak ada test add math !! huhhhh dahlah aku tak ada study,,ishishish,,huhhh hampaaaaaaa laaaa wehhhhhhh,,,apa boleh buat,,sapa suruh malas !! ishhh sabar je laaa,,hihihi salah sendiri jugak an,,huhhh lepas nihh tak mau dah jadi lagi,,ihhhh insaf insaf insaf,,

So hasilnya ?? hahaha aku just jawab which question yang aku still ingat macam mana nak buat,,yang buat geram tu aku tak dapat best fitted !! ihhh jauh jaraknyaaa,,,ishish kalau sir marah cakap je siapa suruh sir buat soalan yang merepek !!! wahahahahahahahahaha(ketawa jahat!!)



Seriously memang nak mengalir ja air mata tadi,,sedihhh banget dehh gue,,huhh dah laa sir asyik duduk sebelah aku,,bertambah-tambahlah seram nak terus menjawab,,wahahahaha,,

But kan shoko's aku ada good news jugaklah,,kawan-kawan aku baca hasil karya aku tadi,,wahahaha yahuuu,,alhamdulillah diaorang enjoy jugak baca,,hihi and diaorang minta sambung lagi cerita tu,,hihi alhamdulillah,,insyallah,,when dian ada masa dian akan continue yahh kawan-kawan !! hehe sayang kamorang,,


hahhh nilah dia model novel aku,,ehhh salah laaa,,hihi ni CHRISTOPHER DAMART laaaa,,,hahahaha actually aku saja jaaa,,,hahaha bagi pelempang sikit dekat aku shoko's,,,hahaha jangan laa wehhh nanti tak comel laa aku,,hahaha

Aku sangat-sangat laa minat dekat mamat niihhh,,lantak laa diaorang minat oppa-oppa korea,,aku minat dia jugak,,jejaka Sarawak jugak jadi pilihan,,hahaha kamek minat kitak ehh,,sapa yang tak kenal dia nihh agak rugi jugak laaa,,hahha tak adalah,,aku merepek jahhh,,,dia nih athlete Sarawak,,nak tahu lebih lanjut usha laa dia,,tapi kalau ada masa aku share laa jugak pasal dia dekat kau,,okay-okay aku tunjuklah model novel aku,,,



hahhh comel jugakkan,,hihi jangan gatal nak usha diaa nahh shoko's,,he's mine!! ececehhh hahaha sorry Iq Dian gurau je,,tapi kalau betul apa salahnyaa,,hahaha jejaka comel nih orang Sarawak jugak !! see betapa minatnya aku dekat jejaka-jejaka Sarawak nih !! hahaha apa boleh buat,,hihi wait yahh novel kamek,,,insyaallah,,wish me luck !! and please doakan lahh,,,tajuknya dah ada,,'SUAMIKU GWIYEOMI' !!! hihihi

                                                                                                                         

Comel tak Kak Dian,,hahahaha okay perasan !! yes i know !! agak-agak sepadan tak ngan pic di atas tu shoko's?hahahaha,,dah dah tak yah layan aku,,hihihi GOOD NIGHT !!

Friday, 26 April 2013

Ilham Dah Ada

Dear Shoko's

wahhh sorry laa shoko's aku baru ada masa nak share cerita dekat ko nih,,hihi biasalah,,macam tak tahu aku,,ko an tau aku nih busy tahap gaban,,kalah busy Abang Aaron Aziz kita tu,,hiihi okay aku merepek,,
Shoko's niat dihati ni nak jadi novelis,,aku pun tak tahu sejak bila minat nih ada,,tapi yang pasti sejak kecik lagi,,hahaha maybe.

Aku suka membaca dari kecik lagi,,apa-apa jah laa jenis bahan bacaan,,tapi sekarang nih masa aku nak baca buku-buku lain memang tak ada,,huhhh tau laa,,mana nak fikir add math lagi,,akaun lagi,,ekonomi lagi,,macam-macam laa,,so,kesimpulannya aku memang tak ada masa,,tapi online ada pulak masa,,hahaha,,

Tak kisah laa apa pun,yang pastinya alhamdulillah aku dah ada sekitlah jalan cerita novel aku,,insyaallah lah best,,and model dia pun sangat-sangat laa comel,,tak caya?tak pe,,nanti laa aku bagi tunjuk dekat ko,,hihihi,,tunggulah kemunculannya,,hihi yang pastinya dia orang sarawak,,

And kalau ko nak tahu aku sangat-sangatlah suka nengok orang sarawak nihh,,comel-comel tay,,aku tak nak sebut kacak sebab aku tak suka,,huhhh whatever,,actually ilham aku dari tahun lepas lagi,,tapi sekarang baru aku mula nak berkarya,,hihi tak tau kenapa,,mungkin sebab semangat yang datang selepas aku baca novel acik lana,areila suhaimi ngan suri ryana,,sumpah novel dorang memang meletopp,,suka sangat,,

So doakan aku yea shoko's,,

Tuesday, 16 April 2013

Abah Rajin

Dear Shoko's

haiiii,,sejak dua menjak nih pelik dengan sikap abah,,balik-balik sembur febreze dimerata-rata tempat dimana bakteria dapat membiak,,ni mesti sebab iklan akak febreze tu,,ishishish

 Habis setiap ruang bau febreze tu,,nasib baik laa wangi,,hahaha,,mama pon bebel,,"kenapalah baba spray jah tu,,habislah febreze mama tu nanti".."gatal badan baba tidur di situ,,mesti banyak bakteria tu",,aku ngan mama tak mampu tahan lagi,,ketawa terus,,kalau boleh terguling-guling sekali,,hahahaha

 
Febreze pilihan mama !!


Mama nampaknya lepas ni kena beli saiz paling besar pulak,,hihihi

Monday, 15 April 2013

ST12 - Terlalu

Dear Shoko's

Alhamdulillah siap jugak kerja ict aku yang dah tertangguh tiga hari,,wahaha see betapa malasnya tuan kamu niiii,,buat sambil layan lagu st12,,siap jugak,,nasib laa programming dia senang sikit,,kalau tak,tak tidur laa kamek malam tok,,hahaha
 
   Sambil buat sambil layan lagu,,tiba-tiba aku terdengar lagu st12 tajuk dia terlalu,,fuhhh best tau shoko's,,
aku nak share dekat kau lirik dia jah,,


Aku terasa mati ditinggal kekasih
Tak pernah terpikir ini bisa terjadi
Aku terasa pilu saat kau berlalu
Hilang semua kisah cinta dalam hatiku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.Net
* cintaku padamu tlah setinggi langit
Namun kau tak merasakan
Sayangku padamu kan ku ingat slalu
Biar ku bawa sendiri
Reff:
Aku tak bisa menahan langkah kakimu
Aku tak bisa menahan kepergianmu
Kamu terlalu telah dengan yang lain
Untuk hidupmu nanti
Aku tak bisa menahan air mataku
Aku tak bisa kesedihanku
Aku telah hancur hilang semua mimpiku
Repeat *
Reff2:
Aku tak bisa menahan langkah kakimu
Aku tak bisa menahan kepergianmu
Kamu terlalu telah dengan yang lain
Untuk hidupmu nanti
Aku tak bisa menahan kepedihanku
Aku tak bisa menahan air mataku
Hatiku tlah hancur hilang semua mimpiku
Untuk hidupmu nanti
Aku tak bisa menahan air mataku
Aku tak bisa kesedihanku
Aku telah hancur hilang semua mimpiku
Aku telah hancur hilang semua mimpiku

ehhh sejak bila baba aku layan cerita Korea sekarang nihh,,hahaha




This picture before aku pergi bertempur,,hahaha later aku cerita dekat kau ehhh,,


















Sunday, 14 April 2013

Gwiyeomi

Dear Shoko's

Dulu gangnam style lepas tu harlem shake and sekarang pulak GWIYEOMI,,haha aku tau pasal gwiyeomi ni masa nengok video mavin adik moon mason tu,,tapi budak tu buat lain laa,,time orang tengah busy,"ehh ko dah nengok video gwiyeomi ? ",,okay 'BLUR',,eammm gwiyeomi ?? ohh video budak tu eh ?? #sambil buat gwiyeomi versi mavin tu,,ehh bukan yang tu,,

   Hahh disebabkan dorang semua kedekut nak bagi link gwiyeomi dekat aku,terpaksa laa search dekat kak google sorang-sorang,,then aku pun tau laa gwiyeomi yang dorang tengah heboh-hebohkan di abad ini,,hahaha,,aku suka nengok video budak comel ni shoko's,,



Comelkan dia,,hahh sorang ni lagi my cousin,,comel jugak,,




hEeee Dian tak ada videomi ni,,ehehh sorry shoko's typing error,,malas nak delete,,hahaha,,ha'ah Dian tak ada video gwiyeomi nih,,hihi

  Tak kisah laa sekarang tengah hot gwiyeomi ka hapa-hapa lagi ntah,,aku tetap layan Putih-Putih Melati by ST12,,,hahaha lagi best,,boleh feel-feel putih,,hahaha,,putih-putih melati merah-merah delima siapa yang baik hati pasti ku terima....ahhhhh..bila aku play jah lagu ni kuat-kuat confirm anak jiran aku datang then nyanyi sama,,hahaha lawak,,




                                                      #putih-putih melati merah-merah delima







Wednesday, 3 April 2013

Additional Mathematics

Dear Shoko's

Alhamdulillah tadi dapat jugak jawab,,BUT !! Dian tak tahu laa berapa markah tu nanti,,kecewa dengan sejarah jek !! Lain yang aku baca lain yang keluar,,tu nasib baik aku dapat jawab jugak,,alhamdulillah dapat jugak laa ingat-ingat balik,,even sikit-sikit jah,,tu pun dah kira okay kan shoko's ? hehehe..kita kena bersyukur,,sapa yang dapat bagi ingat balik kalau bukan ALLAH SWT,,ingat laa ALLAH di saat kita senang ataupun susah..#peringatan buat diri sendiri jugak nih..

Tadi dah selesai,,esok pulak ?? what subject tomorrow sayang ?? itssss ADD MATH !!! what ?? add math,,fuhhh,,hehe dah laa aku tak berapa bagus sangat dalam subjek nih,,cukup-cukup makan jah,,aku senang nak faham but aku tersangatlah malas buat revision after class dah habis,,bila dah ada test baru terhegeh-hegeh nak buat latihan !! tu lahh aku,,tapi homework tak pernah pulak tak siap,,hehehe dekat situ laa keajaibannya !! hahaha,,actually aku takut kot dekat cikgu add math aku !! he NAJIB ALI versi korea !! hahaha,,seriously my teacher like KOREAN too much !! Disebabkan dia laa aku berangan-angan nak ada novel sendiri,,and cerita dalam novel tu aku nak masukkan sikit-sikit cerita kehidupan aku,,doakan aku angan-angan aku tu tercapai kay !! alhamdulillah bab 1 dah siap sikit-sikit,,tapi ada yang perlu diperbaiki lagi,,

Nih Shoko's aku ada nak share sikit,,tadi petang aku ada terbaca satu kisah nih,,nak tau apa diaa?? hahh
tajuk dia Akibat Kekejaman Merogol Pari !! what ?? parii ?? pari kena rogol ?? yes pari betina kena rogol,,nak tau kisah dengan lebih lanjut pergilah blog abang nih okay? http://www.mazeermohamad.com/2013/04/akibat-kekejaman-merogol-ikan-pari.html
Okay stop !! its time for study !! GOOD NIGHT SHOKO's !! hehe

Tuesday, 2 April 2013

Esok Exam !!

Dear Shoko's



ohhmygodohmygodohmygoddd !! Tomorrow is exam !! uwahhh time-time exam macam ni laa agak stress,,actually tak laa belajar sangat pon kan,,see menyempat lagi aku update blog !! seriously,,usaha nak dapat 10A+ tu still tak nampak lagi !! macam mana nih  shoko's ? eeiiiii,,sifat M.A.L.A.S tu masih lagi ada lagi dalam 60% !! ihhhhh,,

Petang tadi alhamdulillah laa study jugak aku nihh,,hahaha layan math !! senang jah kot !! BUT ! tak tau laa esok macam mana nanti,,elehh rilek laa kak baru ujian prestasi jah !! hmmmm,,tarik nafas...hembussss..tarikk lagii..then tak yah hembus sampai bila-bila,,#okay tak lawak langsung.



Okay boring cerita fasal exam !! haha nengok muka aku shoko's !! hahaaha terlebih cahaya matahari sebelah kiri,,dah macam alien-alien aku nengok !! but i like this picture !! hahahha,,

Monday, 1 April 2013

Wajah Serupa Wajah Mayat

Dear Shoko's

Dian why muka ko pucat hari ni ? "ohh aku tau why muka dia macam nii,ni mesti sebab dia tak pakai powder hari ni,hah ni laa wajah real dia ! ",,"eheheh leklok sikit yeaaa,Dian tak main makeup-makeup pon gi sekolah !! "DIAN muka dah macam MAYAT hidup !! Double what ?!! mamamayatt ?? YA ALLAH seriously terkejut okay,,sedih laa macam nihh,,awak awak semua,,Dian nihh kurang darah laa,,tu laa pucat semacam,,

Actually,aku tak sempat letak lip ice tadi pagi !! hahahaha tu laa nampak pucat semacam,,sapa suruh bagun lambat !! padann laa,,hahaha,,kesilapan besar,,hahaha akibatnya CIK DIAN jadi hantu tadi !! hahaha,,
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page